Gazete Vatan Logo

Uzmanlara ‘Tatilde nereye gidelim?’ diye sorduk!

Yazı neredeyse yarıladık. Peki siz hala tatile çıkmadınız mı? O halde işte size işin uzmanlarından öneriler...

Uzmanlara ‘Tatilde nereye gidelim?’ diye sorduk!

Zeynep Atılgan Boneval / www.yolculukterapisi.com kurucusu

Ufacık vaha Parmos Adası

Deniz seviyesinden 250 metre yükseklikte konumlanmış eski şehir merkezi, daracık sokaklarında yer alan bembeyaz evlerden, avlulardan oluşmuş bir labirent gibi.

Akdeniz’in özgür adası Formentera

Formentera adası, gözlerden uzak, bakir ve el değmemiş bir cennet parçası.

İtalya’nın hazine adası Capri

Gizli koyları ve deniz mağaraları, limon ağaçları ve begonviller ile bezenmiş sokakları ile Capri; doğanın, denizin, gurme lezzetlerin, şıklığın ve zerafetin tadına varmak için harika bir hedonizm merkezi.

Samos: Turkuaz Suların Adası

Adanın alçalıp yükselen tepeleri yüzlerce yıllık zeytinler, ulu çınarlar, dev çamlar ile bezenmiş, dik yamaçlarında ise dizi bağlar sıralanmış.

Süha Derbent

Lüksün en sade şekli Gökova Koyu’nda

Yemyeşil ağaçlarla ve ormanlarla kaplı doğasıyla amazon ormanlarını andıran koy, sabahları kuş cıvıltıları ile uyanacağınız bir tatil beldesi. Gökova Koyu’nun tamamına hakim Ada’da her biri özel odalarla lüksün en sade şeklini sunan tatil köyleri, şehrin kalabalığından uzak bir tatil vaadediyor.

Haberin Devamı

Assos’un samimi yeri Sivrice

Sivrice Koyu'nun bakir sırtlarına minimalist, havuz ve deniz manzaralı butik otellerde evinizdeki konforda bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

Bu yazın tercihi Bozburun!

Denize sıfır konumda huzurun adresi olan butik otelleriyle maviyle yeşili lüks, rahat ve konforla buluşturuyor. İstanbul dışına çıkamayacak olanlar ise hafta sonunda Heybeliada, Büyükada’ya giderek, hem şehre yakın hem de şehrin kalabalığından çok uzakta kısa bir tatil yapabilir.

Sunay Babacan

Gençlerin Adası bu yaz Dublin

Dublin, gece yarılarına kadar dolup taşan barları, lezzetli ve uygun fiyatlı yemekleri ve küçük dinamik, kültürle içiçe şehir merkezi ve dinamik atmosferi ile özellikle gençler için çok uygun.

Leros Adası Bodrum’a 45 dakika mesafede

Şahane ve sade plajları ve birbirinden güzel lezzetler sunan restoranları ve son derece uygun fiyatları ile Bodrum’un abartısından uzak çok hoş bir alternatif.

Haberin Devamı

Tarih severlerin tercihi Normandiya - Fransa

Tarih ve kültür severler için hem serin hem de çok tatminkar bir bölge. Normandiya çıkarmasının yapıldığı bölgeler tarih meraklıları için son derece cazip.

Saffet Emre Tonguç

Sıcaklarda Kaz Dağları’nda serinleyin

Tarihin akışını belirleyen bir bölge olan Ege’nin miraslarını gezebilir, deniz kum ve güneşin keyfini Ege’nin yeşil ve mavinin buluştuğu noktası Kaz Dağları dolaylarında muhteşem bir tatil ile çıkarabilirsiniz.

Su sporları için Bozburun’u tercih edin

Sadece deniz yoluyla ulaşım sağlanabilen ülkemizin en bakir koylarından Bozburun’daki bu butik otelde aynı zamanda su altı ve su üstü çeşitli spor aktivitelerini yapabilirsiniz.

Sörf’ün adresi bu yaz Alaçatı

Serin rüzgarı, rüzgara kapılmış sörfçüleri, tarihin izlerini taşıyan sokak ve evleriyle nefes almanızı sağlayacak bir yer Alaçatı. Her damak tadına uygun lezzetleri, spor faaliyetleri, otellerin sunduğu lüks ve konfor ile tüm yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Güzel İstanbul

İstanbul’la ilk kez tanışacaklar için ilk hedef Tarihi Yarımada olmalı.

Haberin Devamı