Gazete Vatan Logo

Uzaydan İstanbul

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevini sürdüren ABD’li astronot Randy Bresnik, Türkiye’nin üzerinden geçerken çektiği İstanbul’un gece fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.

Uzaydan İstanbul

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevini sürdüren ABD’li astronot Randy Bresnik, Türkiye’nin üzerinden geçerken çektiği İstanbul’un gece fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Bresnik’in fotoğrafı kısa sürede binlerce beğeni aldı. NASA astronotu ve savaş pilotu olan Bresnik’in Twitter hesabında yayınladığı gece fotoğrafta İstanbul ışıl ışıl görünüyor. Twitter’da ‘iyi geceler’ notuyla paylaşılan fotoğrafta 24 saat yaşayan İstanbul tüm hatlarıyla net bir şekilde izlenebiliyor.

Ayasofya ve Sultanahmet

ABD’li astronot Randy Bresnik, daha öncede uzaydan çektiği İstanbul fotoğraflarını yine sosyal medyadan paylaşmıştı. Bresnik daha önce ISS’nin İstanbul üzerinden geçtiği 7 Eylül’de, içinde Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nin bulunduğu 4 kare fotoğraf yayınladı. Bresnik, Twitter’da yayınladığı fotoğrafları, “Avrupa ve Asya’nın buluştuğu yer İstanbul. Güzel Ayasofya ve büyüleyici Sultanahmet Camisi” notuyla paylaştı. Yörünge yüksekliği 330 ila 435 kilometre arasında değişen uzay istasyonunda Bresnik ile birlikte 6 astronot bulunuyor.

Haberin Devamı