Gazete Vatan Logo

Uyuyan güç geri döndü

Bu hafta vizyona giren filmler arasında şüphesiz en dikkat çekeni, Star Wars serisinin yedinci filmi olan ve merakla beklenen ‘The Force Awakens’ (Güç Uyanıyor) oldu.

Uyuyan güç geri döndü

Star Wars 7: Güç Uyanıyor

Bilim kurgu / Fantastik imdb: 9.2

Y: J.J. Abrams

O: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, John Boyega, Oscar Isaac

S: J.J. Abrams, George Lucas, Lawrence Kasdan

Bu hafta vizyona giren Güç Uyanıyor'da 2000'lerde çekilen bölümlerde yer almayan Luke, Leia ve Han Solo yeniden izleyicisiyle buluştu. The Force Awakens, serinin altıncı bölümü olan 'Return of the Jedi'ın sonunda isyancıların İmparatorluk güçlerini yenilgiye uğrattığı 'Endor Muharebesi'nden yaklaşık 30 yıl sonrasında geçiyor. Filmde orijinal üçlemenin başkahramanları olan Luke Skywalker, Prenses Leia ve Han Solo gibi eski karakterlerin yanı sıra gücün iyi ve kötü tarafına yeni katılan genç kahramanlar yer alıyor. Bütçe olarak da tüm serilerin önünde olan yapımın (200 milyon dolar) yönetmenliğini J. J Abrams üstleniyor.

Bir kadının hayata tutunma mücadelesi

Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Nadide Hayat, eşinin ölümünün ardından dul kalan ve hayatında köklü değişiklikler yapmaya karar veren Nadide'nin mizahi yaşamına odaklanıyor. Film, Çağan Irmak'a ait olan ve izleyicinin aşina olduğu motiflere sahip olsa da Demet Akbağ ve Yetkin Dikinciler'in performansı dışında oyunculuklar ortalama düzeyde.

Haberin Devamı

Nadide Hayat

Komedi

Y: Çağan Irmak O: Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Sadi Celil Cengiz

Julie Delpy'den karmaşık ilişkiler

Oyunculuğunun yanı sıra son yıllarda yönetmenliğini üstlendiği romantik - komedi tadındaki filmlerine devam eden Julie Delpy, 'Lolo'da yeni bir ilişkiye başlayan ve bu durumdan dolayı oğluyla anlaşmazlığa düşen bir modacının hayatını (kendisi oynuyor) izleyiciye sunuyor.

Lolo

Komedi imdb: 6.1

Y: Julie Delpy O: Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste

Çılgın Noel yemeği

Mutlu Yıllar, dört kuşaklık Cooper ailesinin yılbaşı yemeği sırasında beklenmedik olayların gerçekleşmesini konu ediniyor.

Mutlu Yıllar

Komedi imdb: 5.8

Y: Jessie Nelson O: Diane Keaton, John Goodman, Ed Helms

Annesinin peşinde

Danimarka yapımı olan Kahin'in Kızı, doğaüstü güçlere sahip bir ailenin kızı olarak doğan Dina'nın, hapse atılan annesini kurtarmak için çıktığı tehlike dolu yolculuğu izleyiciye sunuyor.

Haberin Devamı

Kahin'in Kızı

Macera imdb: 6.2

Y: Kenneth Kainz, O: Rebecca Emilie Sattrup, Maria Bonnevie, Søren Malling

Sıkıntılı bir hayat

İspanyol sinemasını yakından takip edenlerin aşina olduğu bir yönetmen olan Julio Medem, Ma Ma'da evliliği sallantıda olan, meme teşhisi konan ve işsiz kalan bir öğretmenin (Penélope Cruz) trajik hikayesini konu ediniyor.

Ma Ma

Dram imdb: 5.8

Y: Julio Medem O: Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia

Köyde tek başına

Film, ücra bir köydeki evinde tek başına yaşayan, evinin odalarını gecelik olarak kiraya veren gassal Abbas'ın başından geçenleri anlatıyor.

Gassal

Korku

Y: Alper Kıvılcım O: Ayhan Eroğlu, Nilay Olcay, Hatice Yıldız