Gazete Vatan Logo

AK Parti'den '100 bin imza' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı uyum yasaları çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Yazıcı, 100 bin imza konusunda son sözün YSK'da olduğunu açıkladı.

AK Parti'den '100 bin imza' açıklaması

Uyum Komisyonu toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı açıklama yaptı. Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza düzenlemesiyle ilgili olarak, "YSK'ya başvuracaklar. Çünkü onların seçmen olması şartı var. Bir kişi, bir adaya oy verebiliyor." dedi. Yazıcı'nın açıklamalarından satır başları:

- Meclis'ten bir yetki yasası çıkarılacak. Mini paket gelecek hafta Meclis'e sunulabilir.

- (24 Haziran'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi) Bu seçimde aday olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir kişinin aynı gün, aynı anda yapılacak seçimlerden ikisine de aynı anda aday olması söz konusu değil. Yani hem milletvekilliğine, parlamento üyeliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olması söz konusu değil."

- (Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza düzenlemesi) YSK'ya başvuracaklar. Çünkü onların seçmen olması şartı var. Bir kişi, bir adaya oy verebiliyor. 100 bin imza ile adaylık için yetki YSK'da olacak.

- (Uyum yasaları) Yeni dönemde birçok kanunla bazı kavramlar devre dışı kalacak. Bakanlar Kurulu olmayacak. Bakanlar Kurulu atfı varsa o olmayacak. Başbakan olmayacağı için 'başbakan' diye kanunlarda tanımlanan yerler varsa bunlar olmayacak. O alanlara ilişkin temizleme, sisteme uyumlu getirme Meclis'ten geçireceğimiz bir yetki kanunu çerçevesinde çıkartılacak kanun hükmünde kararnameyle olacak.

Haberin Devamı