Gazete Vatan Logo

Üstünden dayak yiyen uzman çavuş tutuklandı

TRABZON'UN Maçka ilçesinde davalık olan Üsteğmen Seyfettin G., hakkında haberin yer aldığı gazeteyi satın alan ve okuyan uzman çavuş Kadir T., önce komutanı tarafından dövüldü, ardından da ifadesi alınmak üzere çağrıldığı il jandarma komutanlığında gözaltına alındı. 3'üncü Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesine sevk edilen uzman çavuş, üste hakaret ve emre itaatsizlik suçundan tutuklandı.

Üstünden dayak yiyen uzman çavuş tutuklandı

Günebakış Sitesinin, haberine göre, o uzman jandarma dayak yemekten kaçarken, amirinin "gel buraya" emrini dinlemediği için tutuklanmış.

NEDEN TUTUKLANDI

3'üncü Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde ifadesi alınan Kadir Talaş, "Gazetede haberi görünce birliğe komutana götürmek istedim. Kapıda beni görüne, 'Haberi gördünüz mü' dedim. Gazeteyi bırakmamı istedi ve denetleme başkanını uğurlamaya gideceğimizi söyledi. Bunun üzerine içeri geçtim. Bu sırada Halis uzman bana, 'Niye komutanı reklam yapıyorsun' dedi. Bende komutana, haberin toplum nezdinde örnek bir haber olup olmadığını soracağımı söyledim. Daha sonra komutanıma sordum ve komutanım bana, 'dalga mı geçiyorsun' dedi. Odadan zorla çıkardı. Üst kata çıkarken arkamdan geldi. 'Niye bu gazeteyi okuyorsun' deyince, kültürlenmek için okuduğumu kendisinin de okuması gerektiğini söyledim. Benim boğazımı sıktı, bana kafa attı. Odadan çıktım. Arkamdan koştu, 'Emrediyorum gel buraya' dedi. Çıkıp hastaneye gittim" diye konuştu. Kadir Talaş'ın üste fiilen taarruz suçundan tutuklama talebinin reddine karar veren askeri mahkeme, üste hakaret ve emre itaatsizlikte ısrar suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Haberin Devamı

Trabzon Maçka Cumhuriyet Başsavcılığından Erzincan’a gönderilmesi istenilen raporun yanlışlıkla Sivas’a gönderildiği ortaya çıktı. Rapor yerine ulaşmadığı için uzman çavuşun boşu boşuna hapis yattığı iddia edildi.

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD), üste hakaret ve emre itaatsizlik suçundan tutuklanan Uzman Çavuş Kadir T.'ye sahip çıktı.

Dayak yediği için kaçtığı Üsteğmen Seyfettin G.'nin ‘Gel buraya, emrediyorum.' sözüne itaatsizlik yaptığı iddiasıyla tutuklanan Kadir Talaş’ın tutukluluğuna itiraz eden EMUJAD Genel Başkanı Emekli Gazi Uzman Jandarma Adnan Oğuz, yazılı açıklama yaparak " 'Üst her zaman haklıdır' olgusunun terk edilerek hakkaniyetli olunmalı, bulunduğu rütbeyi ve makamı kendi imkânları için kullananları, uygulanan tehditleri, mobbingleri, yıldırmaları, yaşatanları kınıyoruz." dedi.

GAZETE OKUDU BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Haberin Devamı

Trabzon'un Maçka ilçesine ‘Bayrak dikme' nedeniyle İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Seyfettin G. ile İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Komiser Engin A., birbirine hakaret ettiği gerekçesiyle iki rütbeli hakkında dava açıldı. Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı Ruhsat İşlem Şube Müdürlüğünde görevli Jandarma 6 Kademeli Uzman Çavuş Kadir T., haberin yer aldığı gazeteyi satın alınca başına gelmeyen kalmadı.

Satın aldığı gazeteyle birliğine giden Uzman Çavuş Kadir T., Üsteğmen Seyfettin G. tarafından dövüldüğü gerekçesiyle polis karakoluna giderek şikayetçi oldu. Bu sırada gözaltına alınan uzman çavuş, askeri mahkeme tarafından tutuklandı.

UZMANLARIN İNTİHAR NEDENLERİNİ AÇIKLADI

EMUJAD Genel Başkanı Emekli Gazi Uzman Jandarma Adnan Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, uzman jandarmaların intihar nedenleri arasında boğazına sarılmak, kafa atmak, tekme atmak, iş yoğunluğu, personel yetersizliği, suçlama ve hakaretin yer aldığını belirtti.

Oğuz, "İnsan onurunun meslek yaşantısı içerisinde sürekli korunması, insana insan gibi davranılması durumunda çalışma koşullarının daha iyi olacağı, daha az ruh sağlığı bozulmuş personelle daha başarılı bir hizmet sunulacağını üstlerimiz bilmiyor mu?

Haberin Devamı

Zor şartlara ve bütün haksızlıklara karşın görev yapmaya, genel kural ve kaideler içerisinde, sosyal hukuk devleti içinde adil olmayan şartlarda çalışmaya ve emekli olmaya itilirken, çalışmalarımızın karşılığını göremediğimiz gibi, disiplin ve hiyerarşi kavramlarının altında yer yer tekmelenir, yer yer darp edilir, yer yer hakaret ve aşağılamalara maruz kalıp bunalıma sürüklensek de, ülkemizin içinde bulunduğu terörle mücadele görevinde ön saflarda hizmet etmekten, şehit olmaktan, yaralanmaktan kaçmadık, kaçmayız da." şeklinde konuştu.

GENELKURMAY BAŞKANI VE JANDARMA GENEL KOMUTANINA ÇAĞRI YAPTI!

“Bu ülkenin birer evladı olan bizler artık hukuku överek gökyüzüne çıkaranların hukuku kendilerine göre yonttuklarını görmekten bıkmış durumdayız. “ diyen Oğuz, "İnanıyoruz ki yaşanan bu olay karşısında gerek Genelkurmay Başkanımız, gerekse Jandarma Genel Komutanımız gerekli hassasiyeti göstererek olayın takipçisi olacaklarını düşünmekteyiz." diye açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

ÜSTEĞMEN SEYFETTİN G.'DE UZMAN JANDARMA KAYNAKLI

Son dönemde bayrak dikme ve uzman jandarma Kadir T.'nin tutuklanması olayı ile gündeme gelen Üsteğmen Seyfettin G:'nin, sicilen başarılı olması nedeniyle, girdiği sınavı kazanarak, uzman jandarmalıktan astsubaylığa geçtiği, daha sonra da astsubaylıkta almış olduğu sicillerin iyi olması ve subaylık sınavına girerek kazanmasına müteakip, subay nasbedildiği gelen bilgiler arasında.