Gazete Vatan Logo

Ürdünlü prensese 9 ay sonra düğün

Osmanlı Padişahı Sultan Reşad'ın torununun torunu Nur ile Veliaht Prensi Hamza için Amman'da yapılan gecikmeli tören sakin geçti

Osmanlı soyundan gelen Prenses Nur ile Ürdün'ün veliaht Prensi Hamza 9 ay önce sade bir törenle dünyaevine girmiş, resmi kutlamalar ertelenmişti. Gecikmeli düğün dün Zahran Sarayında yapıldı. Çift üstü açık bir otomobille başkent caddelerinde tur atarak halkı selamladı ve 2 binden fazla konuğun beklediği saraya geldi. Sarayda konukları Prens'in üvey ağabeyi olan Ürdün Kralı Abdullah ile Kraliçe Rania karşıladı.

Külkedisi de kutlamadaydı
Prens ve prenses bahçede kılıçlarını çekmiş 14 askerin arasından yürüyerek geçti ve kendileri için hazırlanan pastayı kesti. İngiltere Prensi Andrew, Mısır Cumhurbaşkanı'nın eşi Suzan Mübarek, eski İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin dul eşi Farah Diba ile Avrupa'nın en görkemli düğününü yapan İspanya Veliaht Prensi Felipe ile çiçeği burnunda gelin Prenses Letizia da davetliler arasındaydı. Hamza'nın annesi Kraliçe Nur da tören boyunca geliriyle yakından ilgilendi.