Gazete Vatan Logo

Ünlü patronların hesabından ‘sihirli ses’le büyük vurgun

İstanbul ve 7 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Magic voice’ (sihirli ses) isimli operasyonda iş adamlarının kredi kartları hesaplarından 5 milyon TL’yi kendi hesaplarına aktaran 35 kişilik çete çökertildi.

Ünlü patronların hesabından ‘sihirli ses’le büyük vurgun

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Türkiye’nin tanıdığı çok ünlü isimlerin de bulunduğu 30 iş adamının banka hesaplarının boşaltıldığı bilgisi üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı.


Seslerini değiştirdiler

Çete üyelerinin, bankaların çağrı merkezlerini arayarak hackerlar aracılığıyla önceden tüm kimlik bilgilerini aldıkları iş adamlarının seslerini taklit ederek yüksek limitli kredi kartı istediği belirlendi.


Çağrı merkezinden

Çağrı merkezi veya banka şubesini arayarak iş adamlarının güvenlik amaçlı kullandığı cep telefon numarasını da değiştirdikleri ve hesabı internet erişimine açtırdıktan sonra hesapta bulunan paraları kendi hesaplarına transfer ettirdikleri belirlendi.


Çete üyelerinin bu yöntemlerle kısa bir süre içerisinde 30 ayrı iş adamının hesabından toplam 5 milyon TL parayı kendi hesaplarına aktardıkları tespit edildi. Çetenin ağına takılan kişiler arasında iş dünyasının tanınmış isimlerden Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı ile Kosif ailesinden Elif Kosif’in de yer aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı


Bankacılar da var

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da 15 ayrı adres ve 7 ayrı ilde çeteye yönelik operasyonlarda, çetenin liderliğini yapan eski bankacı ile aralarında halen bankalarda aktif çalışanların da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındığı belirtildi. Operasyonun devam ettiği dile getirildi.