Gazete Vatan Logo

Ünlü işadamı Nakıboğlu ve oğlu tutuklandı

GAZİANTEP’te darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu tutuklandı, Ferhan ve Emre Nakıboğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ünlü işadamı Nakıboğlu ve oğlu tutuklandı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nükıboğlu ile yönetim kurulu üyeleri Taner, Emre ve Ferhan Nakıboğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan işadamlarından Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu tutuklanırken, Ferhan ve Emre Nakıboğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gaziantep Valiliği’nden de konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde (FETÖ/PDY) Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet yapılanması Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçlarından; Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir. Yürütülen soruşturmalar kapsamında Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY Terör Örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı, finans desteği ve üyeliği iddiasıyla; İlimizde faaliyet gösteren Naksan Holding ve Naksan Plastik yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu ve Cahit Nakıboğlu adlı şahıslar bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Ferhan Nakıboğlu ve Emre Nakıboğlu isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardır."

Haberin Devamı