Gazete Vatan Logo

Umuda hücum!

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi’ne 15 gün kalmasına karşın 55 milyon büyük ikramiyesi olan biletlerin yüzde 60’ı tükendi.

Umuda hücum!

İstanbul’da Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi’ne günler kala biletlerin yüzde 60’ının satıldığı bildirildi. Büyük ikramiyenin 55 milyon lira olarak açıklanmasının ardından, vatandaşlar biletlere yoğun ilgi gösterdi.

Eminönü’ndeki Nimet Abla Gişesi önünde de her yıl olduğu gibi bu yıl da uzun kuyruklar oluştu. Diğer şehirlerden gelenlerin de aralarında olduğu vatandaşlar, zaman zaman etkili olan soğuk havaya ve yağmura aldırmadan bilet almak için bekliyor.

500 milyonluk bilet

Bazı seyyar bayiler de “Şansın varsa her yerde çıkar” diyerek ellerindeki biletleri satmaya çalışıyor. Kentteki bin 500 bayinin satışlardan memnun olduğu, biletlerin yüzde 60’ının satıldığı belirtiliyor. İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, 500 milyon değerinde bilet basıldığını belirterek, aldıkları bu biletlerin iadesinin olmadığını söyledi.

Yazıcı, seyyar bayilere yönelik stantla çalışma uygulaması getirdiklerini belirterek, böylece, bazıları engelli olan seyyar üyelerinin hem daha rahat çalışacağını hem de görüntü kirliliği oluşmayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Zam gelmedi ikramiye arttı, talep patladı

Milli Piyango Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı şunları kaydetti, “Bilet fiyatları geçen yılla aynı olmasına rağmen, ikramiyenin 55 milyona çıkması da bunda etkili oldu. Şu ana kadar biletlerin yüzde 60’ı satıldı. Biletlerin bu yıl çok erken biteceğini tahmin ediyoruz.” Bu yıl da çeyrek bilet 12.5, yarım bilet 25, tam biletler 50 liraya satılıyor. İkramiye geçen yıla oranla yüzde 10 arttı.