Gazete Vatan Logo

Ulyukayev 25 milyon dolarlık gayrimenkulu nasıl aldı?

Rusya’da Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyuayev’in 2 milyon dolar rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınması, zan altındaki eski bakanın destekçileri ile farklı görüşten olan kişileri karşı karşıya getirdi. Son olarak bir gazeteci, Ulyukayev’in arazi zengini olduğuna dikkat çekti.

Ulyukayev 25 milyon dolarlık gayrimenkulu nasıl aldı?

“Sivil gazetecilik ajansı” Ridus’un gazetecilerinden Oleg Lurye, Ulyukayev’in geçen sene yaptığı gelir ve servet beyanına işaret etti.

Live Journal’da konuyu gündeme getiren gazeteci, “Neden dürüst bir bakan 2 milyon dolara ihtiyaç duysun? Yoksul, hayatı boyunca maaşı ve verdiği derslerin ücretiyle geçinen liberal Ulyukayev buna ihtiyaç duymaz. Ama artık durmanın ve Ulyukayev’in destekçilerine şu soruyu sormanın zamanı geldi. Ulyukayev, Moskova yakınlarındaki arazilerini nasıl satın aldı?” diye yazdı.

2015 yılı beyanına göre Ulyukayev, Bakanlar Kurulu’nda yıllık geliri 50 milyon rublenin üzerinde olan sayılı bakanlar arasında. Eski bakanın, eşiyle birlikte geliri ise 75 milyon rubleyi buluyor.

Ulyuayev’in ayrıca 17 arazisi, üç müstakil evi, üç dairesi ve Lexus ile Land Rover marka otomobilleri bulunuyor.

Ulyukayev’in sahip olduğu 15,9 hektarlık arazilerin toplam bedelinin 20-25 milyon dolar olduğuna dikkat çeken gazeteci, “Yani, tek bir gün bile iş dünyasında çalışmayan, sadece kamu görevinde bulunan Ulyukayev’in, 25 milyon doların üzerinde değeri olan gayrimenkulleri var. Gariptir ki, Ulyukayev’in sahip olduğu araziler, Ekonomik Kalkınma Bakanı olduğu 2013 yılından bu yana hızla arttı ve 2015 yılında 10 hektardan 15 hektara ulaştı” ifadelerinde bulundu.

Haberin Devamı

Diğer yandan sosyal medyaya yansıyan bazı yorumlarda, "Bu kadar büyük deklare edilmiş açık serveti olan bir bakan, 2 milyon dolar rüşvet uğruna kendini yakar mı?" sorusu da tartışmaya açılıyor.