Gazete Vatan Logo

Ukrayna'da öldürülen 2 genç kız ve katilleri aynı fotoğrafta...

Ukrayna’da evde ölü bulunan Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi’nin katili Hüsnü Can Ç. hâlâ aranıyor. Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi (20) ve cani aynı karede olduğu fotoğraf ortaya çıktı. Öldürülen üniversite öğrencilerinin dizüstü bilgisayar, printer ve cep telefonlarının da çalındığı belirlendi. Ukrayna polisi, şüphelinin iki fotoğrafını da yayımladı.

Ukrayna'da öldürülen 2 genç kız ve katilleri aynı fotoğrafta...

Ukrayna'da Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Türk kızları Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi'nin (20) ölümü Türkiye'de şok etkisi yarattı. Evlerinde boğazları kesilmiş bir şekilde bulunan genç kızlar, olay yerinde can verdi.

CESETLERİN YANINDA 2 GÜN KALMIŞ

Cinayeti kimin işlediği ise belli oldu. Katil zanlısı, Buket Yıldız'ın görüşmek istemediği "saplantılı aşık" Hüsnü Can Ç. çıktı. Polis "Rinkov" olarak tanınan ve iki gün cesetlerin yanında kaldığı belirlenen cinayet zanlısı Hüsnü Can Ç.'yi arıyor. Şüphelinin sosyal medya hesaplarında Criminal Case video oyunu paylaşımları var.

KATİL VE MAKTÛLLER BİR ARADA

Posta.com.tr'de yer alan habere göre; genç kızların katil zanlısı ile birlikte çekildikleri fotoğrafa ulaştı. Karede Hüsnü Can Ç.'nin Buket Yıldız'a bakışı ise dikkatlerden kaçmadı.

Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi (20) ve cani aynı karede...
İki ev arkadaşından geriye ise hatıraları kaldı. Hüsünbeyi'nin yılbaşı gecesi telefonla son kez görüştüğü ailesine "Hepinizi çok seviyorum" dediği ortaya çıktı. Yıldız ise yeni yıl kutlamalarındaki havai fişek gösterilerinden fotoğraf atacaktı ama olmadı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım isteyen aileler, cenazeleri Türkiye'ye getirebilmek için ülkedeki Noel tatilinin bitmesini bekliyor.
SON SÖZÜ 'SİZİ SEVİYORUM' OLDU
Sabah'ta yer alan bilgilere gör; Zeynep Hüsünbeyi Kick boks yapıyordu ve bir ay sonra müsabakalara çıkacaktı. Zeynep, en son yılbaşı gecesi Whatsapp üzerinden ailesi ve akrabalarını tek tek arayıp, iyi yıllar diledikten sonra "Hepinizi çok seviyorum" diyerek telefonu kapattı. Bir daha da ondan haber alınamadı. İzmir'de yaşayan ve her ikisi de diş teknisyeni olan Yurdal- Nalan Hüsünbeyi çifti, tek çocukları olan Zeynep'in ölüm haberiyle büyük bir acı yaşıyor. Acılı anneye sakinleştirici ilaç verildi. Amca Mete Hüsünbeyi "Son derece çalışkan ve başarılı bir öğrenciydi. Yardımseverdi. Çok iyi gitar çalıp, beste yapardı" dedi. Eniştesi Murat Dal ise şunları söyledi: "Anne baba perişan durumda. Takıntılı sevgilisi Buket'e musallat olmuş. Türkiye'den Ukrayna'ya Buket'i görmeye gitmiş. Eve vardığında Buket'le tartışmış. Çocuğu evden göndermişler. Sonra Zeynep markete çıkmış. Katil sokakta pusu kurmuş. Zeynep'in çıkmasını fırsat bilip eve girmiş. Buket'i evde bıçaklamış. Zeynep de market dönüşü bıçaklanmış. Çok üzgünüz."
TÜRKİYE'YE KAÇTI
Ukrayna'nın Harkov kentinde üniversite öğrencisi Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi’nin öldürülmesine dair, Ukrayna polisinin geniş çaplı araştırması sürerken, soruşturmaya dair yeni ayrıntılara ulaşıldı.Harkov emniyetinden yapılan açıklamada, Türkiye’ye kaçan 20 yaşındaki zanlı hakkında uluslararası arama kararı çıkarıldığı belirtildi. Cinayetin işlendiği daireden maktullere ait olan dizüstü bilgisayar, printer ve cep telefonlarının da çalındığının tespit edildiği vurgulandı. Şüphelinin, kasten cinayet ve gasp suçlarından arandığı kaydedildi. Katil zanlısı Hüsnü Can Ç'nin 2 Ocak'ta Ukrayna'dan çıkış yapıp Türkiye'ye geldiği tespit edilmişti.
Ukrayna polisi, şüphelinin iki fotoğrafını da yayımladı.

Haberin Devamı