Gazete Vatan Logo

Uğur Kurt olayında flaş gelişme

Uğur Kurt’u vuran polise ‘taksirle öldürme’den hapis istemi

Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı bir cenaze sırasında polisin açtığı ateşle öldürülen Uğur Kurt’la ilgili soruşturma tamamlandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada 5 ay sonra iddianame hazırlandı. İddianamede Uğur Kurt'u vuran polis memuru için altı yıla kadar hapis cezası istendi.

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın ölümünün ardından düzenlenen gösteriler sırasında Okmeydanı Cemevi'nde bir cenazeye katılmak için gelen ve olaylarla hiçbir ilgisi bulunmayan Uğur Kurt, bir polisin silahından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Olay sonrasında soruşturma başlatılırken Kurt'un polis memuru S.K.'nın silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmişti. 22 Mayıs'ta Kurt yaşamını yitirirken, polis memurunun ifadesi 21 Ağustos'ta savcılık tarafından alındı. S.K. savcılıkta verdiği “Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran bana seslenen kimse de olmadı" diye konuştu. Ama olaya ait görüntüler de ortaya çıkarken S.K.'nın ateş ettiği sırada çevrede bulunan polislerin 'sıkma' diyerek uyardıkları ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

KASIT YOK

Soruşturma sürdürülürken olaydan beş ay sonra iddianame hazırlandı. Savcılık olayda bir kasıt olmadığı tespitine varırken, polis memuru S.K. hakkında‘Taksirle öldürme’ (Dikkatsizlik, tedbirsizlik, meslekte acemilik veya düzene, buyruklara ve talimata uymazlıktan doğan, istemeyerek gerçekleştirilen suç) suçundan üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame onay için başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığın onay vermesi halinde iddianame Asliye Ceza Mahkemesine gönderilecek.