Anadolu Kaplanları için ‘avcı’ ekibi kurdu

Haberin Devamı

Euromoney’den peşpeşe 4 kez ‘en iyi özel bankacılık ödülü’ alan Akbank, Anadolu’daki milyonerleri müşteri yapabilmek amacıyla özel ‘avcı’ ekibi oluşturdu

AKBANK, 500 bin TL ve üstü tasarrufu bulunan müşterilerine verdiği özel bankacılık hizmetlerini Anadolu’da yaygınlaştırmak amacıyla geçen yıl kurduğu ‘avcı’ ekibiyle, portföyüne 100 milyon liralık yeni para girişi sağladı. ‘Avcı MIY (Müşteri İlişkileri Yöneticisi)’ olarak adlandırılan ve şimdilik sadece 4 kişiden oluşan bu ekip, 2012 yılında ağırlıklı olarak sanayinin gelişmiş olduğu Kayseri, Gaziantep ve Denizli’nin ileri gelenlerine yönelik ziyaretler gerçekleştirdi. 2013’te sayılarının 10’a çıkarılması planlanan ekibin, henüz özel bankacılık hizmeti almayan ‘Anadolu Kaplanları’nı avlaması hedefleniyor. Akbank Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Akbank’ın özel bankacılık faaliyetleri kapsamında toplam 17 milyar liralık bir varlığı yönettiğini belirterek, ‘Özel bankacılık hizmetleri alanında rekabet giderek yoğunlaşıyor. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok faaliyet yürüterek, yeni müşteriler edinmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Hedef 500 milyon TL

Dünyada özel bankacılık hizmetleri veren kuruluşların bu şekilde sadece yeni müşteri kazanmak üzere çalışan ekiplerinin bulunduğunu belirten Galatalı, “Türkiye’de ilk olarak biz böyle bir ekip kurduk. Avcı MIY’ların Akbank bünyesinde, yeni müşteri kazanmada başarılı arkadaşlarımızın arasından seçiyoruz. 2013’te Avcı MIY’ların bankamıza 500 milyon liralık yeni kaynak çekmesini planlıyoruz” diye konuştu.

Varlık Barışı bekleyen var

ÖNCEKİ yıl çıkan Varlık Barışı Yasası ile başta İsviçre olmak üzere Avrupa’dan Türkiye’ye ciddi para girişi olduğunu belirten Saltık Galatalı, “Avrupa’da parası olanlar daha çok yaşı ileri olanlar. Varlık Barışı ile bir kısmı parasını getirdi ama büyük bir bölümü şimdiye kadar Türkiye’ye güvenmediği için parasını getirmedi. Şimdi ise güven ortamı oluştu. Bize gelip parasını getirmek istediklerini söylüyorlar ama vergi problemi var. Paranın yarısı vergiye gidebiliyor. Bu yüzden yeni bir Varlık Barışı gerekli” şeklinde konuştu.

Milyoner döviz ve altına yöneldi

TÜRKİYE’de varlık büyüklüğünün toplam 865 milyar TL’ye ulaştığını kaydeden Saltık Galatalı, bu tutarın 446 milyarının TL, 182 milyarlık kısmının ise döviz mevduatında olmak üzere toplam 650 milyarının mevduat olarak değerlendirildiğini söyledi. Galatalı 2012’de zenginlerin hesaplarındaki mevduat payının yüzde 63’ten 61’e gerilediğini buna karşın döviz mevduatının yüzde 35’ten 37’ye ve altın hesaplarının da yüzde 1’den 2’ye çıktığını dile getirdi.

Galatalı, geçen yıl özel sektör tahvili, yatırım fonu, altın, emtia, hisse senedi opsiyonu işlemlerinin ağırlık kazandığını belirtti.

Otobüse binip tüplü TV kullanan milyoner var

AVCI MIY’ların yaptıkları ziyaretlerde ilginç kişilerle karşılaştıklarını ifade eden Saltık Galatalı şu örnekleri verdi: “Anadolu’nun zengin insanının çoğu zaman mütevazı yaşamlarını sürdürdüklerini görüyoruz. Hatta birikimlerinin büyüklüğüne biz bile bile şaşırıyoruz. Örneğin belediye otobüsüyle şubeye gelip gidiyor. Ama 10 milyon liralık mevduatı var. Hatta halen 70’li yıllardan kalan bir televizyonu olan 50 milyon liralık tasarrufu bulunan müşterimiz var.”

Yurtdışından 1 milyar TL toplayacak

TÜRKİYE’nin yanı sıra başta Dubai ve diğer Körfez Ülkeleri olmak üzere yurtdışında da yeni müşteri kazanımı konusunda yoğun faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Galatalı, bu yıl Kafkaslar ve Orta Asya’dan 1 milyar TL para getirmeyi hedefliyoruz“ dedi.

DİĞER YENİ YAZILAR