Gazete Vatan Logo

Üçlü cinayete park bahanesi!

Üçlü cinayete park bahanesi!

ABD’de 3 Müslüman üniversite öğrencisini öldüren katilin eşi, tepkiler artınca kocasının gençleri dinleri yüzünden değil, otopark anlaşmazlığı nedeniyle öldürdüğünü savundu.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Chapel Hill’de üniversite öğrencileri Şadi Barakat,

eşi Yusor Muhammed ve baldızı Razan Muhammed ebu Salha’nın komşuları tarafından öldürülmesinin yankıları sürüyor. 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks tarafından evlerinde başlarından vurularak öldürülen gençlerin haberine Batı medyasının ilgi göstermemesi, başta ABD’deki Müslüman toplumu olmak üzere Müslümanların tepkisine yol açmıştı.

‘Ölenler Hristiyan olsaydı...’

ABD’de geçtiğimiz yaz aylarında büyük protesto gösterilerine neden olan siyah gençlerin beyaz polis memurlarınca vurulmasına tepki olarak Twitter’da açılan #blacklivesmatter hashtag’ine gönderme olarak #MuslimLivesMatter hashtag’i açan Müslümanlar, ABD Başkanı Barack Obama ve diğer yetkilileri katliama kayıtsız kaldıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Pek çok kullanıcı, 3 Hristiyan gencinin bir Müslüman tarafından öldürülmesi halinde dünyanın ayağa kalkacağını, aynı şeyin Müslümanların başına geldiğinde ise Batılı yetkililerin sessiz kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Kocam bağnaz değildi’

Chapel Hill polisi, olayın ‘park anlaşmazlığı’ndan kaynaklandığını belirtti. Polis Şefi Chris Blue düzenlediği basın toplantısında, “Bunun nefret cinayeti olduğuna dair kaygıları anlıyoruz ve gerçeği ortaya çıkarmak için her yolu deneyeceğiz” dedi. Katil zanlısı Hicks’in eşi ise düzenlediği basın toplantısında kocasının din karşıtı bir bağnaz olmadığını vurgulayarak, “Kesin bir

inançla söyleyebilirim ki bu olayın, kurbanların dini inançlarıyla hiçbir ilgisi yok. Kocamın komşularıyla uzun süreden beri devam eden park anlaşmazlığı vardı” diye konuştu.

Arkadaşlarından anma töreni
Kurbanların öğrencisi olduğu Kuzey Carolina Üniversitesi’nde önceki akşam bir anma töreni düzenlendi. Törene çoğunluğunu öğrencilerin ve Chapel Hill’de yaşayan Müslümanların oluşturduğu yaklaşık iki bin kişi katıldı.
‘Dinleri yüzünden...’
Öldürülen gençlerden Yusor Muhammed ve Razan’ın babası Muhammed Yusuf ebu Salha, “Kızım ‘görünüşümüzden ötürü belinde tabancalı biri tarafından rahatsız ediliyoruz’ diyordu. Park yeri tartışması tetiklemiş olabilir ama bu nefret cinayeti. Hicks, uzun süredir dinleri ve kültürlerinden dolayı onları hedefe almıştı” dedi.

Haberin Devamı