Gazete Vatan Logo

UBER işi bitti!

Erdoğan, son zamanlarda taksiciler ile UBER’ciler arasında çıkan tartışmalara son noktayı koydu: Taksicilerimizin hakkını kimseye yedirtemeyiz. Uber işi bitti, artık öyle bir şey yok

UBER işi bitti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Yenikapı’da Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin düzenlediği iftar programına katıldı. Otobüsçülere ücretsiz olarak taşıdıkları yolculara karşılık yapılan ödemelerin artırılacağı müjdesini veren Erdoğan, şunları söyledi;

16 yılda başarı hikayesi

İçeriden ve dışarıdan gelen saldırılara boyun eğseydik, merhum Menderes’in akıbetine uğramaktan kendimizi asla kurtaramazdık. Bizim yalanla, dolanla, aldatmayla, iftirayla işimiz olmaz. Bazıları ince ince yalanlar söyleyip duruyor. Öyle kolay gelmedik buraya. 16 yıldır gözümüzü bir an olsun ulaşmak istediğimiz hedeflerden ayırmadık. Otobüs ve minibüslerin arkasına yazılan “Başarı boş duranın değil, koşturanın hakkıdır” sözü AK Parti’nin 16 yılda yazdığı başarı hikayelerinin özüdür, özetidir.

36 bin km. bölünmüş yol

Avrasya tünelinden bugüne kadar 23 milyon araç geçti. 70 ilimizi daha bölünmüş yollarla birbirine bağladık. Şu an 26 bin kilometre olan bölünmüş yollarımızı gelecek dönemde 36 bin 500 kilometreye çıkaracağız. 94’ten itibaren ulaşım, çevre, trafik ve şehir içi taşımacılık konusunda İstanbul’da nasıl büyük bir dönüşüm gerçekleştirmişsek aynı şekilde ülkemizin 81 vilayetinde de çok ciddi hamleler yaptık, şehir içi, şehirler arası ayrımı yapmadan. Bize oy versin, vermesin hiçbir insanımızı dışlamadık.

Haberin Devamı

Ödemelerde yüzde 33 artış

Artık her ay yolculardan tahsil ettiğiniz hasılatınızın yüzde 1,5’ini KDV olarak ödeyeceksiniz. (Özel halk otobüslerinin ücretsiz olarak taşıdığı yolculara karşılık yapılan ödemeler) Gelecek aydan itibaren bu ödemeleri artırıyoruz. Buna göre; Ankara ve İstanbul illerinde aylık bin lira olan ödeme bin 330 liraya, diğer büyükşehirlerde 750 lira olan ödeme bin liraya, diğer belediyelerde ise 600 lira olan ödeme 800 liraya çıkartılacak. Yani ödeme tutarlarını yüzde 33 oranında artırıyoruz.

Taksicinin hakkını yedirmeyiz

Bir de bu Uber, muber diye bir şey çıkmış. O iş bitti. Artık böyle bir şey yok. Bizim taksicilik sistemimiz var kardeşim, nereden çıktı bu iş? Avrupa’da varmış, bana ne Avrupa’dan. Bunun kararını biz vereceğiz. Bu konuyla ilgili Sayın Vali, bütün yetki sizde. İçişleri Bakanlığımız talimatı verdi. Öyle kendine göre yok özel taksicilik sistemi mi, Uber mi, bilmem ne, yok böyle bir şey, kusura bakmasınlar. Bunların üzerine trafik gidecek, gereğini yapacak. Çünkü biz taksilerimizin, taksicilerimizin hakkını birilerine kaptıramayız, yedirtemeyiz.

Haberin Devamı

Yerli otomobilin CEO’su Karakaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otobüsçülerle yaptığı iftarın ardından gece Star TV ve NTV’nin ortak yayınında ‘Seçim Özel’ programında gazeteci Nazlı Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçim ilk turda biter

Meydanların dilini iyi bilirim, hayatım meydanlarda geçti. Meydanların dili yalan söylemez, Meclis’e yansıyacaktır. Şahsım üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var ve parlamentonun oluşumunda da hamdolsun diğer partilere mukayese edilemeyecek derecede orada da önemli bir fark söz konusu. Şu anda da kamuoyu araştırmalarına baktığımızda seçimin birinci turda açık ve net biteceği görünüyor. 300’ün üzerinde milletvekilini hedefliyoruz.

Bosch’tan transfer...

Biz 2021’de elektrikli ve akıllı sürüşü olan bu otomobili üreteceğiz. Ne yaptık? Ben ‘5 tane babayiğit’ dedim, 5 tane babayiğit çıktı ve bir konsorsiyum oluşturdular ve ilk adımı attık. Şimdi başına da Mehmet Gürcan Karakaş diye bir arkadaşımızı Bosch’tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız. Yerli otomobil projesinde Mehmet Gürcan Karakaş’la yola çıkıyoruz.

F-35 savaş uçakları alımı

Biz diyoruz ki ABD bizim stratejik ortağımız. Stratejik ortağımız olarak ABD bize başka bir kapıyı çal dememesi lazım. Senato şöyle demiş, böyle demiş. Bizi Senato filan ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren tek şey var. Ben ABD Başkanıyla bunu görüştüm mü görüştüm. Heyetler arası toplantımızda bunu konuştuk mu konuştuk. Eğer biz stratejik ortaksak, eğer model ortaksak Amerika bize burada herhangi bir hukuki yanlış yapmamalı.

Mehmet Gürcan Karakaş kimdir?

Dünyanın en önemli 100 yöneticisi arasında gösterilen Mehmet Gürcan Karakaş (53) eğitimini Almanya’da tamamlamıştır. Uzun yıllar Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdüren Karakaş ODTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunudur. Karakaş, ASELSAN’da mühendis olarak da çalışmıştır.

Haberin Devamı