Gazete Vatan Logo

TYH’de ilk Rum pilot!

Çalışanlar arasında Yunan pilotlarda var

Rum Yönetimi’nin ulusal havayolu şirketi Kıbrıs Havayolları’ndan ayrılan bir Rum pilotun, THY’ye yaptığı iş başvurusu kabul edildi. Rum basınına göre bu Türkiye’nin Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ni dolaylı olarak tanıması anlamına geliyor.

Türk Hava Yolları (THY) ilk kez Kıbrıslı Rum bir pilotu göreve aldı. Kıbrıs Rum kesiminin en yüksek tirajlı gazetesi Fileleftheros’un haberine göre, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ulusal havayolu olan Kıbrıs Havayolları’ndan (Cyprus Airways) ayrılan 6 Rum pilot, THY’ye başvurdu. Kıbrıs Havayolları’nın içinde bulunduğu mali krizden ötürü işlerini kaybeden Rum pilotların başvurusunu uzun süre bekleten THY olumsuz yanıt verdi. Ancak gazete THY’nin daha sonra bir Rum pilotu sınavlardan geçirerek işe aldığını yazdı.

Sınavda üstün başarı

THY’ye girmeye hak kazanan 60 yaşındaki Rum pilotun testlerde üstün başarı gösterdiği ve hayli yüksek bir puan aldığı kaydediliyor. THY’ye giren Rum pilotun diplomasıyla uçuş sertifikalarının İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından verildiği de gazetenin haberinde yer alan bilgiler arasında. Adı açıklanmayan Rum pilotun THY ile 5 yıllık sözleşme imzaladığı ve Türk Havayolları filosunda uçmaya hak kazandığı belirtiliyor. Fileleftheros gazetesi yorumunda, pilotun işe alınmasının Türkiye’nin Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ni dolaylı tanıması anlamına geldiğini iddia etti. Gazete, THY’de 20 Yunan pilotun uçtuğunu da yazdı.

Haberin Devamı