Gazete Vatan Logo
Magazin Türkülerin hep yüreğimizde olacak!

Türkülerin hep yüreğimizde olacak!

Uzun zamandır kanser tedavisi gören Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş dün hayatını kaybetti. Sanatçının sevenleri acısını “Türkülerin hep yüreğimizde olacak” sözleriyle ifade etti

Türkülerin hep yüreğimizde olacak!

Nuray Hafiftaş, geçtiğimiz temmuzda geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Uzun süre tedavi gören sanatçı, dün 53 yaşında hayatını kaybetti. Kanser olduğunu öğrenen Nuray Hafiftaş yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlatmıştı: Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.”

100’ü aşkın beste

Nuray Hafiftaş, İTÜ Devlet Konservatuarı’nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyeti’nde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran usta isminin 100’ü aşkın söz ve bestesi var. Müzik kariyerinin yanı sıra naif kişiliğiyle hafızalara kazınan Nuray Hafiftaş, bir dönem Bilal Ercan’la beraber ‘Çifte Yürek’ adlı halk müziği programı sunuculuğu da yapmıştı.

Haberin Devamı

HOŞÇAKAL GÜZEL GÖZLÜM

Ünlü isimler üzüntülerini, sosyal medyada yayınladıkları mesajlarla dile getirdiler:

Yıldız Tilbe: Nuray Hafiftaş. Güzel Nuray, Allah yerini Cennet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.

Armağan Çağlayan: Çok üzüldüm. Yattığı yer nur olsun.

İzzet Yıldızhan: Ah be güzel gözlü arkadaşım. Demek ki beni bu kadar çok çağırmanın sebebi son arzunmuş. Mekanın cennet olsun.

İbrahim Tatlıses: Nuray’ımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Şu an kahroluyorum Nuray’ım türkülerinle, bağlamanla hatırlayacağım seni... Seni çok özleyeceğim Nuray.

Hakan Peker: Sevgili dostum arkadaşım Nuray Hafiftaş’a Allah’tan rahmet diliyorum. Çok erken kaybettik daha çok söyleyecek türküsü vardı.