Gazete Vatan Logo

Türkmen Dağı düştü

Türkmen Dağı düştü

Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Türkmen Dağında ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek için saldırılarını artırdı. Topraklarını savunan Türkmenler ise İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla Müslüman alemine ve Türk yetkililere seslendi. Cepheden İHA’ya gönderdikleri video ile verdikleri mücadeleyi anlatan Türkmenlerin sözcükleri boğazında düğümlendi. Görüntülerde duygu dolu çağrıda bulunan Türkmenlerin seslenişi sırasında Rus uçaklarının attıkları bombaların sesinin duyulması dikkat çekti.

“RUS UÇAKLARINA EL BOMBASIYLA SALDIRMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Hiçbir IŞİD'linin bulunmadığı bölgeyi bombalayan Rus uçaklarının bombaları ve tankları ile ellerinde silahla mücadele edemediklerine dikkat çeken Türkmenlerin sözcüsü, “Türkmen dağları şu an biraz zor durumda, bazı imkansızlıklardan dolayı topraklarımızı yavaş yavaş, milim milim de olsa kaybediyoruz. Çünkü Rus uçağına ve tanka, el bombasıyla saldırmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“BİZE MAKARNA, UN DEĞİL TEKNİK DONANIM GÖNDERİN”

Teknik donanımlarının zayıf olduğunu vurgulayan Türkmen sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet büyükleri ve iş adamlarına seslendi. Zor durumda olduklarının altını çizen Türkmen sözcü şunları söyledi: “Bize yardım eden herkese Allah rızası için seslenmek istiyorum. Bizlerin burada imkanı kabiliyeti yüksek ama teknik donanımımız zayıf. Bize yardım ederken makarna, un, şekerden ziyade teknik donanım, gece görüş, termal ve uçakları düşürebileceğimiz bazı malzemeler gerekiyor. Bize yardım ederken iyi düşünün. Bize termal gönderin, bize kanas gönderin, bize gece görüş gönderin. Biz kefere ile her türlü başa çıkarız. Bu imkana, bu yüreğe, bu imana sahibiz. Bize maddi olarak da yardım edebilirsiniz, inanın Türkmen Dağı şu an zor durumda.”

SÖZLERİ BOĞAZINA DÜĞÜMLENDİ

İslam alemine çağrıda bulunan Türkmen sözcüsü boğazı düğümlenerek sözlerine şöyle devam etti: “Allah aşkına dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslüman gençlere seslenmek istiyorum. Nasıl evinizde vicdanınız rahat yatabiliyorsunuz? Burada yağmur, çamur içinde bizler huzurluyuz. Aç kalsak da susuz kalsak da çok önemli değil. Ama şu kutsal topraklarda, Osmanlı’nın diriliş başlattığı tüm Türkmen Dağlarının şehitlerle donanmış şu topraklarına yardım için Allah rızası için gelin. Neyi bekliyorsunuz? Bundan iyi bir cihat var mı? Bundan güzel, bundan gururlu ve onurlu bir yer var mı? Lütfen hem yardım edin hem yardıma gelin. Buraya gönderdiğiniz yardımları bize ulaştırıncaya kadar kontrol edin. Şu yiğitlere bakın, hiçbirinin mavzeri göğsünden düşmüyor. Kanımızın son damlasına kadar seve seve canımızı vermeye hazırız. Lütfen yardımlarınızı bizden esirgemeyin.”

Haberin Devamı

ELLERİNDE TEK KALAN YAMADİ KÖYÜ DE DÜŞÜYOR

Cepheye gönüllü olarak İzmir’den giden Karşıyaka Ülkü Ocakları eski Başkanı Murat P. de Suriye rejiminin Türkmen dağına büyük bir saldırı düzenlediğini ve ellerinde tek kalan Yamadi köyünün de düşebileceğini belirtti.

“RUS UÇAKLARI HER YERİ VURUYOR”

Haberin Devamı

Murat P., Esed ve Rus güçlerinin cephe gerisindeki köyleri vurduklarını ve her yeri bombalayarak Türkmenleri Türkiye'ye kaçmaya zorladıklarını ifade etti.