Gazete Vatan Logo

Türklüğünü kanıtlamak için Türkiyem şarkısını dinletti

Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markovitz, Türklere “ne kadar yakın” olduğunu kanıtlamak için ceketinin iç cebindeki "Sarar" markasını gösterip marş dinletti

OSMANLI döneminde Ramazanların ayrılmaz parçası olan ve iftar sonrasında konukları eğlendiren “meddah” geleneği, New York’taki iftarda da, farklı bir şekilde yaşandı. “Meddah” rolünün “gönüllüsü”, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markovitz oldu. Beşiktaş Belediyesini kardeş belediye ilan edip, odasına BJK bayrağı asan Belediye Başkanı, sırf Başbakan Erdoğan Fenerbahçeli diye kürsüde yaptığı konuşmada sırasında “en büyük Fenerbahçe” diye bağırdı. Gelecek seçimlerde, New York Belediye Başkanlığı’na aday olması beklenen, bunun için Türk kökenli Amerikalıların oylarına da ihtiyaç duyan Markovitz, Türklere “ne kadar yakın” olduğunu kanıtlamak için konuşması sırasında ceketinin iç cebindeki “Sarar” markasını gösterdi, Başbakan’ın takımı Fenerbahçe’yi tuttuğunu söyledi.

Nazar boncuğunu gösterdi

Markovitz, “Bunlar da Türklüğümü kanıtlamak için yeterli değilse işte buyirun” dedi ve cebinden büyük bir nazar boncuğu çıkardı. Erdoğan’ı “Türkiye’nin çok yakışıklı ve sofistike Başbakanı” diye selamlayan Markovitz, son “numarasını” ise, diğer cebinden çıkardığı küçük bir teyple yaptı; Teybe aldığı Athena’nın Türk Milli Takımı maçlarında hep bir ağızdan söylenen “Türkiyem” şarkısı tüm salona dinletti, şarkını “Türkiye” nakaratlarında ise, “amigoluk” yaparak tüm salonu kendisiyle birlikte nakaratı tekrarlamaya davet etti. Markowitz, konuşmasını “Ne Mutlu Türküm diyene” sözleriyle bitirdi.


Haberin Devamı