Gazete Vatan Logo

Türkiye’yi bir yılda düze çıkaracağız

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ekibinin hazır olduğunu belirterek, “Donanımlı ekiple Türkiye’yi bir yılda düze çıkaracağız. Asgari ücret 2 bin 200, en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak” dedi

Türkiye’yi bir yılda düze çıkaracağız

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda halka seslendi. İnce konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

İŞ İSTEYENLER BANA OY: Ben meydanlarda geziyorum. Hukuk devleti, özgürlük, gelecek, nano teknoloji, kuantum diyorum, bizim beyefendi de kıraathane açacağım diyor. Her mahalleye açacak, kek koyacak, kekliyor milleti. Ben kıraathane açmayacağım, ben fabrika açacağım fabrika. Bedava kek isteyenler Erdoğan’a oy versin, fabrikada iş isteyenler bana oy versin.

3B PROJESİ: Ekibim hazır. Donanımlı ekiple Türkiye’yi bir yılda düze çıkaracağız. Hukuk, adil mahkemeler, yatırım, üretim, bereketli topraklar, bacaları tüten fabrikalar ve çağdaş hesap veren yönetim, geleceği kurgulayan eğitim, bunları yapabiliriz. Bu arada çiftçimizi unutacak halimiz yok. Çiftçiye mazot 3 lira, fındık 15 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200, en düşük emekli maaşı bin 500 olacak. Benim projem 3B projesi. Bir barışacağız, iki büyüyeceğiz, üç bölüşeceğiz.

BİRİNCİ TURDA BİTER BU İŞ: Türkiye’de en önemli sorunlardan birisi liyakatın olmamasıdır. En önce partililerle başlıyor onları yerleştirelim, sonra askerlik arkadaşı, çocuklar, damatlar, dünürler. Seçimi kazanacağımı Erdoğan’ın damadı milletvekilliğine müracaat etti, yani bakan olamayacak demek ki; seçimi kaybedeceğini düşünüyor. Binali Yıldırım milletvekilliğine müracaat etti. 4 Mayısta kampanyaya başlarken ben de ‘ikinci tura kalır bu iş’ dedim. Ama gördüm ki birinci turda bitiyor bu iş.

Haberin Devamı

Berberoğlu’nu ziyaret etti
Muharrem İnce, durdurulan MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla yargılanan ve 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. İnce, ziyaret sonrası gazetecilere “İnşallah sayılı günler kaldı. Yargı doğru kararları verecektir” dedi.