Gazete Vatan Logo

Türkiye sınır kapılarını açtı

Üst düzey yetkili: Suriye'li mültecilere Avrupa kapıları açıldı

Türkiye sınır kapılarını açtı

Türkiye'den üst düzey bir yetkili, Reuters'e verdiği demeçte, Türkiye'ye Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa'ya ulaşmasını durdurmamaya karar verdi.

Türk yetkili, Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerinin geri çekilmesi emredildiğini de sözlerine ekledi. Perşembe günü erken saatlerde, yerel bir Türk vali İdlib'deki Türk ordusuna yapılan saldırının dokuz askeri öldürdüğünü söyledi.

"MÜLTECİLERİ ARTIK TUTACAK DURUMDA DEĞİLİZ"

CNN Türk yayınına katılan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza şifa diliyoruz. Türkiye milli güvenliği için Suriye topraklarında mücadele etmektedir. Bu terörün topraklarımızı tehdit etmemesi için TSK İdlib'de. Şehitlerimiz için canımız yanıyor. Bu mücadele ülkemizin sınırlarını korumak için sonuna kadar verilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin bu gelen mülteci baskısını kaldıramayacağını söylemiştik. Yapılan saldırılar sonrası mülteciler, buradan Avrupa ve Türkiye'ye doğru ilerliyorlar. Ortada bir durum var ve mültecileri artık tutabilecek durumda değiliz.

Haberin Devamı