Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin ünlü kedileri

Kimi heykeli dikilecek kadar ünlü; Kadıköy’ün Tombili’si gibi... Aralarında internet ünlüsü olan da var, sahibi ünlü isim sayesinde tanınan da... İşte karşınızda Türkiye’nin çok sevilen ünlü patileri...

Türkiye’nin ünlü kedileri

Teknoloji çağında artık kedinin de ünlü olanı var. Bu sayede şanslı bir hayat sürdükleri de doğru. Gli gibi Ayasofya’yı bekleyeni, Üzüm ve Ryuk gibi sürekli didişeni, Kaktüs kafede boy göstereni derken ünlü kedilerimizi biraraya topladık.

Alis evde saygı görüyor

Mehmet Turgut’un zaman zaman instagramda da izlediğimiz 4 kedisi içinde tüm aile bireylerinin saygı gösterip, çekindikleri Alis. İsmi söylendiğinde miyavlayarak cevap veriyor. Kendisini sabahları sevdirip ortadan kayboluyor. Dört kedi arasında en dominant olanı, öyle ki diğer iki kedi kavga ederken Alis odaya girdiğinde kavga etmeyi bırakıyorlar.

Obama’nın başını okşadığı kedi Gli

Ayasofya 15 yüzyıldır ayakta duran, İstanbul’un en ünlü mimari yapılarından. Her gün binlerce turisi ağırlıyor ve kendine hayran bırakıyor. Ama turistlerin Ayasofya’da hayran olduğu bir şey daha var. O bir kedi. Adı Gli. Ayasofya’nın içinde huzurla yaşıyor. Tıpkı bir bekçi gibi. Turistler onu o kadar seviyor ki bizim Gli’ye bir blog bile açmışlar. Ayasofya’nın koruyucusu şaşı kedi Gli tam bir şirinlik abidesi Adını turistler koymuş. Twitter‘ı bile var... Gli’nin tüm günü Ayasofya’nın içinde geçiyor.

Haberin Devamı

Ryuk Üzüm’ün bağımlısı

Ryuk ve Üzüm, sahipleri Yaşar M. Taşkale tarafından fotoğraflanarak her bir fotoğrafta ayrı maceraya atılan iki yaramaz kedi. Bu iki sevimli kız Facebook sayfaları Üzüm ve Diğer Şeyler‘den, hem de Instagram profillerinden takip edebiliyorsunuz. Taşkale onlarla birlikte yaşamaya başlamasını şöyle özetliyor: “Bir gün şirketin bahçesindeki çöp konteynerinde Üzüm’ün sesini duydum. İki haftalık kadardı. Kardeşiyle birlikte makine dairesinde bir makineye sıkışmışlar. Kardeşi ölünce onu da çöpe atmışlar. Ağır yaralıydı. Ameliyat edildi. On gün yoğun bakımda kaldı. Şu an çok sağlıklı. Ryuk da travmatik geçmişi olan bir kedi. Köpeklerin parçaladığı sağ arka bacağındaki platin yüzünden zıplayamıyor. Ancak yavru kedi düşkünü Üzüm zor da olsa önce kendini sonra bizi Ryuk’a sevdirmeyi başardı.

Şu an Ryuk tam bir Üzüm bağımlısı.

Kaktüs’ün entelektüel kedileri

Haberin Devamı

Cihangir Kaktüs kedileri ile ünlü bir mekan. Hatta dekorasyonunda da kediler yer alıyor. Eğer Kaktüs’te oturup keyif yapmak istiyorsanız kedilerle dostluk kurmanız şart. Ve masadaki sandalyelerden birine onlar oturmuşsa tabii ki saygı gösterip yanına ilişeceksiniz. Kaktüs’ün kedileri Nebahat 7-8 yaşında , Sarı olan Roberto 4 yaşında, Kaan ise mekanın en eskisi. Ne zaman gitseniz sizi karşılayan bu kedileri tanımayan yok gibi.

Maço kaçırıldı ve ünlü oldu

Ünlü modacı Cemil İpekçi 5 ay önce Bodrum‘da kaybolan ‘Maço’ isimli kedisine kavuştu. Hayvan hırsızları tarafından internet üzerinden bin 300 TL’ye satışa çıkarılan kedi bir hayvansever tarafından satın alınıp İpekçi’ye teslim edildi. Cemil İpekçi‘nin evladı gibi sevdiği “Maço” isimli kedisi 5 ay önce Bodrum‘un Kumbahçe Mahallesi’nde kaybolmuştu. Kedisinin çalınmış olabileceğini düşünen İpekçi Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şikayet de bulunmuştu.