Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Koç görevine başladı

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic'e güven mektubunu sunarak görevine başladı.

İzetbegovic, başkent Saraybosna'daki cumhurbaşkanlığı binasında Büyükelçi Koç'u kabul etti.

İzetbegovic'e güven mektubunu sunarak görevine başlayan Koç, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'e geldikten kısa bir süre sonra güven mektubunu sunmasının heyecanını artırdığını belirterek bunun geleceğe yönelik hızlı bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Saraybosna'da göreve başlamanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydeden Koç, görüşmenin başında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanının selamlarını ilettiği İzetbegovic'e, bir Türk diplomat olarak Bosna Hersek'te görev yapmanın ayrıcalık ve onur olduğunu söylediğini aktardı.

Büyükelçi Koç, önceliklerinin Bosna Hersek ile ikili ilişkileri daha yukarı çıkararak daha iyi işler yapmak olduğunu vurgulayarak "Ticaret ve ekonomi çok önemli. Yatırımlar burada önem taşıyor. Türkiye'den fazla ilgi var. Ticareti ve ekonomiyi daha da geliştirmek için bizler de elimizden geleni yapacağız." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bosna Hersek'te de faaliyetleri bulunduğuna işaret eden Koç, Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic'e, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından gösterdiği destek için teşekkür ettiğini ve bu konunun detayları için daha sonra yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Koç, Bosna Hersek'te iyi bir başlangıç yaptıklarını söyleyerek "Bundan sonra da inşallah, devamı daha başarılı bir şekilde gelecektir." diye konuştu.

Koç, güven mektubunu İzetbegovic'e sunmadan önce Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret ederek Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegovic'in burada bulunan kabrine çiçek bırakıp dua etti.