Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin değil yeni neslin Sabancı’sı olacağız

90 yıllık hikayelerinde yeni bir başlık açtıklarını belirten Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, “Koşulmaya başlanan yeni etapla, biz artık sadece Türkiye’nin değil, yeni neslin Sabancı’sı olacağız” diye konuştu

Türkiye’nin değil yeni neslin Sabancı’sı olacağız

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yeni yıl mesajında 2017 yılının Sabancı Topluluğu için ‘Dönüşüm yılı’ olduğunun altını çizdi. 90 yılı aşan hikayelerinde yeni bir başlık açtıklarını belirten Sabancı, “CEO’muz Mehmet Göçmen’in liderliğinde, yeni yönetim ekibimizle birlikte koşulmaya başlanan bu yeni etapla birlikte, biz artık sadece ‘Türkiye’nin Sabancı’sı’ değil, ‘Yeni Neslin Sabancı’sı’ olacağız. Önümüzdeki dönemde de ekonomimizi dünyada hak ettiği yere ulaştıracak katma değerli üretimin öncüsü olmaya, dijital dönüşümün dokunduğu her alanda değişime liderlik etmeye, teknoloji odaklı yatırımlarımızla ülkemizin geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu noktada da Sabancı Topluluğu’na düşen, ‘örnek’ ve ‘öncü’ olmaktır. Ortaya koyduğumuz yeni vizyona katkıda bulunacak sanayi 4.0 uygulamalarından, kompozit gibi yeni iş kollarına her türlü fırsatı önümüzdeki dönemde değerlendireceğiz” dedi.

2017 yılında, küresel ve bölgesel ölçekte siyasi ve toplumsal gerginlikler devam ederken, ekonomide umut verici gelişmeler yaşandığını ifade eden Sabancı, gelecekte küresel rekabette öne geçmek için ülke olarak önümüzde 3 önemli fırsat olduğunu söyledi. “Teknoloji, dijitalleşme ve eğitim. Dünyanın içinden geçtiği ve iç içe geçen bu süreçte tüm ülkeler bu üç temel konuda yolunu bulmaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Fırsat penceresi aralandı

Katma değer yaratan teknoloji yatırımlarının büyük bir önem taşıdığını ifade eden Güler Sabancı, “Teknoloji ve dijitalleşme ile değişen dünya, eğitimi de dönüştürüyor ve bu yarışta kimse geriden başlamıyor. Çünkü dünyadaki hızlı değişim tüm ülkeleri tekrar en başa, başlangıç çizgisine getirdi. Bu da bize yepyeni bir fırsat penceresi araladı” diye konuştu.