Gazete Vatan Logo

Türkiye’den ilk üye!

Tüm dünyada kadın girişimcileri desteklemek için kurulan WeConnect’e (Women Entrepreneurs Connect – Kadın Girişimcileri Destekleme Ağı) Boyner de üye oldu.

WeConnect, kadın tedarikçilerin kurumsal müşteri edinmesi için küresel bir ağ Boyner Grup kadın girişimcileri güçlendirmeye devam ediyor.

Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği’nde öncü Boyner Grup, Türkiye’den yerel üyelik çerçevesinde WeConnect’e dahil olan ilk şirket oldu. WeConnect’in bugün itibariyle Türkiye’den 2 üyesi bulunuyor. Boyner Grup Kurumsal Sosyal Sorumluluk Direktörü Aysun Sayın; kendi tedarik zincirlerindeki kadın girişimciler başta olmak üzere, Türkiye’deki tüm kadın girişimcilerin gelişimine destek olmak için projeler yürüttüklerini belirtti. Aysun Sayın: “Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına ve gelişimine destek vermek istiyorsak, kadın girişimcilerin fırsatlara erişimini artırmalıyız. Küresel bir ağ sunan WeConnect’e üye olarak kadın girişimcilerimize bu konuda örnek olmayı ve bu ağı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’deki kadın girişimciler WeConnect ile dünyaya açılabilecek WeConnect, kadın işyeri sahiplerinin küresel ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirlik için önemli role sahip olduğuna dair farkındalığı artıran bir platform. Kadın işyeri sahipleri WeConnect’e ücretsiz üye olarak ürün ve hizmetlerini listeliyor. WeConnect eleme sürecinden geçen ve kurumsal üye olan şirketler de sistemde kayıtlı kadınları istedikleri özelliklere göre aratarak ulaşabiliyor. Böylece yerel ve küresel işbirlikleri oluşuyor. Üye olan kadınlar eğer isterlerse belirli bir ücret karşılığı “üye kurumlara mesaj atma hakkı” alarak, özellikle ulaşmak istedikleri şirketlerle de iletişime geçebiliyor. Kadın girişimcilerin WeConnect’e üye olabilmesi için şirkette %51’den fazla hisseye sahip olması gerekiyor. WeConnect bünyesinde 90’dan fazla ülkeden kayıtlı işyeri bulunuyor. Türkiye’den veritabanına kayıt olan 110 kadın işyeri sahibi var. Kayıtlı işler danışmanlık, sağlık hizmetleri, hukuk, inşaat, lojistik, mimarlık, tekstil, ambalaj, turizm, tarım-gıda gibi farklı sektörlerde olabiliyor. Şirketler kendi faaliyet alanlarına göre dünyanın her yerinden kurumsal üyeler ile buluşuyor.

Haberin Devamı