Gazete Vatan Logo

Türkiye'deki Gürcüler savaşmaya gidiyor

GÜRCİSTAN'ın bağımsızlığını isteyen Güney Osetya'ya müdahalesine Rusya'nın karşılık vermesiyle başlayan savaş ortamı, Sarp Sınır Kapısı'nı hareketlendirdi. Gürcistan'dan Türkiye'ye gelenlerin sayısı artırken, çok sayıda Gürcü de otobüslerle ülkelerine dönmeye başladı.

Kafkasya'daki çatışmalar nedeniyle Gürcistan'dan Türkiye'ye geçişler arttı. Sarp Sınır Kapısı Gümrük sahasında yığılan TIR ve otobüsler ile otomobiller uzun kuyruklar oluşturdu. Ülkelerindeki savaş ortamından uzaklaşmaya çalışan çok sayıda Gürcü Türkiye'ye geçti. Gürcistan'daki savaş ortamı nedeniyle, çok sayıda Batı ülkelerinden gelmiş turist de Türkiye'ye geçti.

Son 24 saat içinde Sarp gümrüğünden Türkiye'ye 860 araç giriş, 969 araç da çıkış yaptığı bildirildi.

ÜLKELERİNE GİTMEYE ÇALIŞTILAR

Trabzon'da çeşitli sektörlerde çalışarak evlerine ekmek parası götürmeye çalışan Gürcü kadınlar, Rusya ile yaşanan savaş nedeniyle endişe içinde yakınlarından gelecek haberleri bekliyor. Gürcistan'a dönebilmek için Trabzon'da otobüs bekleyen Gürcü kadınlar, endişe içinde ülkelerinden yayın yapan televizyonları izliyor. Gürcü kadınlar, "Çocuklarımızın, ailelerimizin hayatından endişeliyiz. Haber alamıyoruz. Çocuklarımızı zorla askere alıyorlar. Bizim çocuklarımız askerlikten ne anlar? Tüm dünyadan, Türkiye'den yardım istiyoruz. Tiflis'e gitmek istiyoruz ama otobüsler Batum'dan dönüyor" diyerek gözyaşı döküyor.

SAVAŞMAYA GİDİYORUZ

Bugün öğle saatlerinde Trabzon'dan 45 kişilik bir otobüsle çoğunluğu erkek Gürcüler, ülkelerine döndü. Gürcü erkeklerin ayrılırken otobüs firması yetkililerine, ülkelerini savunmaya gittiklerini söyledikleri belirtildi.

GEMİLER TRABZON'A YÖNELDİ

Gürcistan'ın Karadeniz'deki Poti limanının bombalanması ve Batum limanının da hava saldırısı olabileceği düşünülerek kapatılması sonrasında gemilerin Trabzon Limanına yöneldiği öğrenildi.

Yetkililer, demiryolu bağlantısı nedeniyle uluslararası nakliyatta önemli yeri olan Poti limanına düzenlenen hava saldırısı sonrasında, Batum limanının da kapatıldığını belirterek, "Yapılan saldırılardan sonra bu limanlardaki gemilerin Trabzon'a hareket ettiği bilgisini aldık. Bu gemilerin yarın Trabzon'da olmasını bekliyoruz. Ayrıca bu limanlara giden gemiler de rotalarını Trabzon limanına çevirdi" dediler.

Haberin Devamı