Gazete Vatan Logo

Türkiye’de ve dünyada en hızlı Turkcell olacak

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Dünyanın en gelişmiş altyapısını kurduk. 1 Nisan’dan 4.5G ile dünyanın en hızlı mobil interneti Turkcell’de olacak. Kota kullanımından dolayı sürprizler yaşanmayacak” dedi

Türkiye’de ve dünyada en hızlı Turkcell olacak

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell tarafından 8’incisi düzenlenen “Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde abonelere “Dünyanın en yüksek 4.5G hızı Turkcell’de olacak” müjdesini verdi. Dünyanın ilk kadın uzay turisti Anousheh Ansari’nin hayallerinin peşinden nasıl koştuğunu anlattığı, ünlü ekonomist Richard Dobbs’ın liderlere “Bu değişim öyle böyle değişim değil. Zırhlarınızdan kurtulun” çağrısı yaptığı ve Brad Templeton’ın “Acımasız trafik sorunu akıllı otomobillerle çözülecek” sözlerinin zihinlere kazındığı zirvede konuşan Terzioğlu, 1 Nisan’dan itibaren mobil internet hızında devrim yaşanacağını kaydetti. Terzioğlu, “Dünyanın en hızlı 4.5G hizmetinden Turkcell müşterileri yararlanacak. Tabii ki hız artarken tüketicinin aklına gelen ilk konu kota oluyor. Müşterilerimiz için her türlü hazırlığı yapıyoruz. Turkcell’liler kota kullanımından dolayı sürprizlerle karşılaşmayacak, ayrıca sunacağımız yeni tekliflerde data miktarında birim başı maliyetler düşecek. Herkesin içi rahat olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerçek bağlantı hızı

Türkiye’nin 4.5G’ye geçiş hazırlıklarına da değinen Terzioğlu, müşterilerinin piyasadaki akıllı telefonlarla ulaşılabilecek en yüksek hızı ve en iyi deneyimi 1 Nisan’dan itibaren kullanmaya başlayabileceğini vurguladı. Terzioğlu, “Güçlü altyapımız sayesinde dünyada tüketicilerin erişebileceği en iyi deneyimi biz sunacağız. Laboratuvar ortamında ulaşılabilecek teorik hızdan değil, doğrudan doğruya müşterilerimizin ceplerindeki cihazlarla erişebilecekleri ‘gerçek bağlantı’ hızından söz ediyoruz” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan da zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, “Dijital çağın tam ortasında yaşıyoruz. Benim kuşağımdaki ‘Geleceğe Dönüş’ filmindeki geleceğin içindeyiz” diye konuştu.

Zirve için birebir oluşturulan otobüs durağında ziyaretçiler oturdukları yerden sanal gerçeklik gözlüğü ile otobüs yolcuğu deneyimini yaşadı. Liman şeklinde düzenlenen alanda temsili konteynerler 4.5G hatlı tablet üzerinden hızlı şekilde yönetildi.

Haberin Devamı

BiP’ten ilk para transferini yaptı

KONUŞMASINDA Turkcell Müzik, BiP, Turkcell TV+ gibi Turkcell ürün ve servislerin data tüketmediğine vurgu yapan Genel Müdür Kaan Terzioğlu, BiP üzerinden ilk para transferini Teknoloji Zirvesi’nde gerçekleştirdi. Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“BiP haberleşmenin yanı sıra aynı zamanda dijital bankacılık platformu oldu. Yeni dönemde en iyi deneyim için en yenilikçi ürün ve servisleri müşterilerimize sunuyoruz. Bugüne kadar 189 ülkede 6.7 milyon indirmeye ulaşan BiP; görüntülü konuşma, kendiliğinden silinen mesajlar, roaming teklifleri gibi ayrıcalıklı özellikleri zaten sunuyordu. BiP artık mobil para transferi, müşteri hizmetlerinde bir kanal ve platform olarak kullanılabilecek. Ayrıca sabit ve mobil her yöne aramalar BiP üzerinden gerçekleştirilebilecek.”

50 oturumda teknoloji konuşuldu

Zirvede gerçekleştirilen “Bir Dijital Eğitim Macerası: Öğren, Unut, Yeniden Öğren”, “4.5G’nin Yıldız Cihazları”, “Dijitalleşen Finansal Servisler Ekosistemi”, “Mobil Dünyada Pazarlama”, “Girişimci Beynim İş Başında”, “Marka ve Bireyin Dijital Aşkı”, “Android TV hayatımıza giriyor”, “Bireysel Bulut ve Veri Saklama Mimarileri” ve “IPTV için Uygulama Geliştirme” gibi birbirinden ilgi çekici yaklaşık 50 eş zamanlı oturumda, konunun uzmanları katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. 4.5G’nin test edilebildiği, çeşitli akıllı uygulamaların kullanılabildiği deneyim alanları ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı