Gazete Vatan Logo

Türkiye'de demokrasi nöbeti

15 Temmuz kalkışmasıyla başlayan ‘demokrasi nöbetleri’ Türkiye’nin dört bir yanında sürüyor

Türkiye'de demokrasi nöbeti

İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti yurt genelinde devam ediyor. 7 Ağustos’ta Yenikapı’da gerçekleşecek “Demokrasi ve Şehitler” mitingi ile finali yapılacak olan demokrasi nöbetleri kapsamında bugünde binlerce İstanbullu meydanlara akın etti.

Darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki evinin önü ve Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Binası, Bağcılar Meydanı ve Esenler meydanına akın etti.

Meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, sloganlar atarak, çalınan marşlara ve şarkılara eşlik etti. Ay yıldızlı Türk bayrağını taşıyan vatandaşlar meşaleler yakarak darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'dan bu yana binlerce vatandaşın akın ettiği Kızılay Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar, şehitlerin posterleri ve Türk bayrakları, darbe karşıtı sloganlarla darbe girişimine tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle coşan vatandaşlar, kimi zaman da meydana kurulan dev ekranlara yansıtılan 15 Temmuz'a ait görüntülerle hüzünlü dakikalar yaşadı.

Genç yaşlı, kadın erkek alanı dolduran vatandaşlara Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli sivil toplum kuruluşları su, çay, kumanya ikramlarında bulundu.

Kızılay Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana devam eden "demokrasi nöbetine" bugün, bazı milletvekilleri ile belediye başkanları da katılarak, meydana kurulan platformdan halkı selamladı.

İZMİR

İzmir’de binlerce kişi, 'Demokrasi Nöbeti'nin 17. gününde Konak Meydanı'nı doldurdu. 7'den 70'e İzmirlilerin demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor.

İzmir Konak Meydanı’na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam adeta akın eden vatandaşlar, 'Demokrasi Nöbeti'nin 17. gününde de Konak Meydanı'nı doldurdu. Çiğli'den gelen bir imam hatip, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yapan vatandaşlar şehitler için dua etti. 7'den 70'e alanı dolduran İzmirliler, ilk günkü darbeye direnme aşkı ile sabaha kadar yorulmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Temmuz'da İstanbul'da yapacağı mitinge kadar nöbet tutmaya devam ediyor. Nöbet sırasında vatandaşlar birbirlerine yardımcı olup, getirdikleri erzakları paylaşıyor. Vatandaşların yanında getirdikleri pankartlar ise dikkat çekti. Onlardan bazılarında, ‘Dünyada darbeyi bozan tek Türkiye’, Paralel, dikey fark etmez, İzmirliler ihaneti affetmez’, ‘Dünyada mekan, ahirette iman; sen bunlardan mahrum kalacaksın, asılacaksın FETÖ’ yazıları görüldü.

Haberin Devamı

BURSA

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.
Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.
Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, daha sonra Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.
Meydanda nöbet tutan vatandaşlardan İdris Gökçe, darbe girişimi gecesi köyde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları sokağa davet etmesi üzerine meydanlara çıktıklarını belirtti.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE

Çanakkale’de demokrasi nöbetleri sürüyor. Yüzlerce vatandaş, demokrasi nöbeti için Çanakkale İskele meydanında buluştu.

Çanakkale’de, demokrasi nöbeti, 18’nci gecesinde iskele meydanında sürüyor. Saat 21.00’de başlayan programa çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, şehitler için dualar edildi. ÇOMÜ Radyosu - Radyo Ton programcılarının şiir dinletileriyle devam eden programda, çeşitli dernek ve STK’larca vatandaşlara yiyecek içecek ikramları yapıldı.

Haberin Devamı

GİRESUN

Giresun'da vatandaşlar Atatürk Meydanında demokrasi nöbetini sürdürüyor. Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri de meydanda Türk bayrağı açarak darbe girişimine tepki gösterdi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti.
Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak, Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.
Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi yönetim ve üyeleri de demokrasi nöbeti tuttu.
DENİZLİ
Denizli'de genç çift, dünya evine girdikleri gün Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk demokrasisini hedef alan darbe girişimine tepki için sivil toplum kuruluşları öncülüğünde vatandaşlar, Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
Dünya evine gören Pamukkale Belediyesi personeli Yusuf Kenan Tatarca ve eşi Fatma Tatarca da düğünlerinin ardından Delikliçınar Meydanı'na gelerek demokrasi nöbetine katıldı. Pamukkale Belediyesinin standına gelen Tatarca çiftiyle yakından ilgilenen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, genç çifte ömür boyu mutluluklar diledi.
Demokrasi, milli irade ve geleceği için 15 Temmuz'dan bu yana meydanları boş bırakmayan, gecesini gündüzüne katarak vatanına sahip çıkan hemşehrilerine teşekkür eden Gürlesin, "Meydanlarda demokrasi nöbetini tutan vatandaşlarımızla bir aradayız. Nöbetin 18. gününde de on binlerle omuz omuza sabah namazına kadar buradayız. Pamukkale Belediye personelimiz olan kardeşimiz de en mutlu gününde düğün sonrası eşiyle birlikte Delikliçınar Meydanı'na gelerek demokrasi nöbetine katıldı. Çalışanımızın en mutlu gününde demokrasi nöbetine katılması çok önemli." dedi.
KIRKLARELİ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Kırklareli'nde "Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkıyoruz" yürüyüşü gerçekleştirildi.
CHP Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan ile Vecdi Gündoğdu ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun da aralarında bulunduğu grup, Şevket Dingiloğlu Parkı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne dikta, ne darbe, tam bağımsız Türkiye" sloganları attı.
70 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyan grup, gar binası önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.
KAYSERİ
Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan FETÖ aleyhine slogan attı. Vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla darbe girişimi protesto etti. İlahiyatçı yazar Mehmet Fatih Çıtlak, etkinlikte konuşma yaptı, sanatçı Sedat Uçan da sevilen parçalarını seslendirdi.
Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla korna çalıp konvoy oluşturan sürücüler de demokrasi nöbeti tutanlara destek verdi.
YOZGAT
Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.
Programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara çay, süt ve çorba ikramında bulundu.
KIRŞEHİR
Kırşehir Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto etti, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi.
Meydandaki vatandaşlara kentteki resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarınca yemek, çay ve su ikramında bulunuldu.
Kırşehir Belediyesi mehter takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarına vatandaşlar eşlik etti.
NEVŞEHİR
Nevşehir’de vatandaşlar, darbe girişimini protesto için Diriliş Meydanı’nda bir araya geldi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı.
Meydana kurulan dev ekrandan 15 Temmuz gecesi yaşananların görüntüsü yansıtıldı, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı marşlar seslendirdi, semazenler gösteri sundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, telekonferansla meydana bağlanarak vatandaşlara hitap etti.
Din görevlileri Kur’an-ı Kerim okudu, belediye görevlilerince kumanya ve su dağıtıldı.
SİVAS
Sivas'ta kent meydanında toplanan binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine devam etti.
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını okudu.
Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar atıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.
NİĞDE
Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam etti.
Programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, Güzel Sanatlar Lisesi müzik grubu konser verdi.
Niğde Belediye Başkanlığınca 4 bin kişilik pilav, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğince helva dağıtıldı.
ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak alanda cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, zaman zaman duygulanırken Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.
GAZİANTEP
Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, akşam namazının ardından ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.
Vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.
Demokrasi nöbetindeki vatandaşlardan Duran Korkmaz (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ilk gününden beri her akşam meydanda olduğunu söyledi.
Nöbetin 365 gün bile süreceğini söyleseler yine de geleceğini aktaran Korkmaz, "Akşam altı buçukta geliyorum. Sabaha kadar buradayım. Buradaki gençleri görünce ben de gençleşiyorum. Bu kalabalık beni heyecanlandırıyor çok mutlu ediyor." dedi.
ADIYAMAN
Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar da bekleyişini sürdürüyor. FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.
İl Müftülüğü personelince dua okunurken, ilahilerin seslendirildiği etkinlikte binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.
KİLİS
Kilis'te Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
Kilis Valiliği ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Suriye, Filistin ve Türk vatandaşı, sloganlar atarak, tekbir getirdi.
Alandakilere Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve hayırsever işadamları tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.
Etkinlikte İl Müftülüğü personelleri Kur'an-ı Kerim okudu, ilahi ve ezgiler seslendirdi.
KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor.
Türk bayraklarıyla kent meydanına gelen Kahramanmaraşlılar 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği çalışanları, demokrasi nöbeti tutulan kent meydanına gelerek darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.
MALATYA
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Malatya'da başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.
Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, hoparlörlerden çalınan mehter marşlarına ve ilahilere eşlik ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, nöbet tutan vatandaşlara ziyarette bulunarak, onlarla sohbet etti.
Nöbete çocuklarıyla birlikte gelen anneler, çocuklarını uyutarak, nöbet tutmaya devam ediyor. Nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağıyla eşleri ve çocuklarıyla ailece nöbet tutuyor.
TRABZON
AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.
Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle korna çalarak destek verdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konserinin ardından FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.
GÜMÜŞHANE
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP 25. dönem Milletvekili Mustafa Canlı ve çok sayıda vatandaş, Atatürk Caddesi'nde toplandı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müftülüğü personeli, Kuran-ı Kerim tilaveti okudu.
Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, daha sonra Mustafa Yıldızdoğan'ın seslendirdiği şarkıları dinledi.
GİRESUN
Giresun'da Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü. Kentteki çeşitli sivil toplum örgütleri de meydanda kurdukları çadırlarda demokrasi nöbetine destek veriyor.
AK Parti Giresun İl Başkanlığınca meydanda oluşturulan sergide, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen vatandaşların fotoğrafları da sergileniyor.
Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri de meydanda Türk bayrağı açarak darbe girişimine tepki gösterdi.
BAYBURT
Bayburt'ta, yatsı namazının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.
Kadın ve çocukların da katıldığı demokrasi nöbetinde vatandaşlar, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Erdoğan Bahçeli el ele" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini yineledi.
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.
RİZE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce Rizeli de 15 Temmuz Cuma akşamından bu yana terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda, demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Ellerinde Türk bayraklarıyla yatsı namazının ardından meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekrandan takip ediyor.
Ayrıca ilk günden bu yana ÇAYKUR'a ait tırdan, vatandaşlara çay ikram ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atılırken, bazı vatandaşların meydana çocuklarıyla geldiği gözlendi.
ARTVİN
Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.
"Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini yineledi.
Demokrasi nöbetinde Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından dua edildi.