Gazete Vatan Logo

Türkiye'de bir ilk! Hem tatil yapıyor hem İngilizce öğreniyorlar

Fethiye’de açılan Mentora Dil Okulu’nda 8-16 yaş grubundaki çocuklara adeta İngiltere’deki gibi dil eğitimi veriyor. Doğayla iç içe 30 dönüme yayılan kampüste sadece öğretmenler değil, bütün personel İngilizce konuşuyor.

Türkiye'de bir ilk! Hem tatil yapıyor  hem İngilizce öğreniyorlar

Artık yaz tatilinde İngiltere’deki okullara çocuğunuzu göndermeye gerek yok. Türkiye’de bir ilk olan ve doğayla iç içe geniş kampusu bulunan Mentora Language Schools’un ‘Mentora Fethiye’ adıyla kurduğu okul, 26 dersliği ve kampus içinde 160 kursiyerin konaklayabileceği bir İngilizce eğitim yerleşkesi eğitime başladı. ‘Mentora Fethiye’de günün yarısında ana dili İngilizce olan dil uzmanlarıyla konuşma ağırlıklı eğitim verilirken diğer yarısında da sosyal aktiviteler ve spor faaliyetleri sunuluyor. Eğitim uzmanlarının çoğu CELTA ve TEFL sertifikalı. Öğrenciler ‘TOEFL’ ve ‘IELTS’ gibi sınavlara da hazırlanıyor. Okulun en önemli özelliklerinden biri, kampusta 8-16 yaş arasında öğrencilerin konaklamasının sağlanması. 16 yaş üstü kursiyerlere ise Fethiye’de yaşayan İngiliz ailelerin yanında konaklama fırsatı tanınacak. Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarına bağlı olarak eğitim veren Mentora Fethiye kurucusu Essum Aslan ile hem tatil hem İngilizce konseptini anlattı...

Mentora Language Schools ne zaman kuruldu, faaliyetleri nelerdir?

Haberin Devamı

Mentora Language Schools Nisan ayı itibari faaliyete başladı. Fakat marka olarak ilk Amerika’da açıldı. Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarına bağlı olarak önce Washington DC, sonra Kanada Toronto ve Almanya Berlin’de uzun yıllardır eğitim vermekte. Türkiye’de ilk ve tek Fethiye’de. Faaliyet olarak 8-16 yaş grubuna Summer School, 16 yaş üzeri öğrencilere dil eğitimi veren bir okuluz. Eğitim kadromuzun tamamı İngiliz öğretmenlerden oluşan öğrencilere konuşarak öğrenme ve de aynı zamanda eğlenerek öğrenme prensibini benimsiyoruz. Yeni okulumuza veliler ve öğrenciler tarafından yoğun bir ilgi söz konusu. Öğrenciler hem tatil yapıyor hem de İngilizce öğreniyor. Eve dönen öğrencilerimizin velilerinde de çok olumlu dönüşler alıyoruz.

Hem tatil hem İngilizce konseptini anlatır mısınız?
Tabii ki.. Kampüsümüz 30 bin metrekare içinde yer alıyor. Öğrenciler okula değil sanki bir tatil köyüne geliyor. Burada tatil yaparken İngilizce’yi en iyi konuşan kişilerden öğreniyorlar aynı zamanda. Eğitimlerin yanı sıra öğrencilerimize kampüs iç i dışında da aktiviteler yaptırıyoruz. Tüm süreçte eğitimin yanı sıra eğlenceli aktivitelerle öğrencilerimizi keyifli bir yaşam alanı sağlıyoruz.
Kampüsün özellikleri nedir, konaklama imkanları nasıl?
Kampüsümüz 30 bin metrekare üzerine kurulu. İçeriğinde futbol, basketbol sahaları, tennis kortu, plaj volebolu ve futbolu alanları bulunmakta. 600 metrekarelik büyük bir havuzda yüzme ve su sporları etkinlikleri gerçekleşmekte. Kampüs içinde aynı anda 160 kişilik konaklama imkanımız var. Yaz kampı için gelen öğrencilerimizi kampüste konaklatıyoruz. 16 yaş üzeri öğrencilerimizi de İngiliz ailelerin yanında konaklatıyoruz. “Host family” dediğimiz bu sistem öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor.
Kurlar ne kadar sürüyor?
Kurlarımız en az 2 hafta olacak şekilde planlanıyor. Fakat gelen öğrencilerimiz iki hafta sonunda konaklama sürelerini uzatma isteği yoğunlukla olmakta. Üst konaklama ilgili sınırlamamız yok. 2 ay, 6 ay ve üzeri kalan öğrencilerimiz de var. Öğrencilerimiz pazar günü giriş olacak şekilde diledikleri tarih aralığında okulumuza başlayabilirler. “Summer schools” grubumuz 16 Eylül’e kadar devam edecek. 6 yaş üzeri grubumuz tüm yıl hizmet alabiliyor. Bizim tavsiyemiz öğrencilerimizin etkili bir dil kullanımı için eğitim 1 aydan daha az olmamalı. Ayrıca yıl içinde okullardan gelen taleplere göre özel kur takvimi, TEOG kampları, YGS kampları da yapıyoruz
İngiliz öğretmenler eğitim veriyor
Eğitim içeriğinden bahseder misiniz?
Eğitim içeriğinde klasik konsept olarak iki haftalık ve dört haftalık öğrencileri için planlanan yayınlarımız var. Uzun süreli ders alan öğrenciler içinde farklı bir kaynak verip, bunun takibi yapılmakta. Summer Schools grubumuz öğleden sonra dersleri var her gün 4 saat ayrıca akşam saatlerinde 1 saatlik konuşma dersleri yapılmakta. 16 yaş üzeri gruplarda dersler sabah başlar, öğleden sonra da iki ders saati olacak şekilde planlanıyor.
Günde kaç saat İngilizce eğitimi veriliyor?
Yaz okulu gruplarında günde toplam 5 saat İngilizce eğitimi verilir. 16 yaş üzeri öğrencilerimizde günde 6 saat olarak devam eder.
Öğretmenler İngiliz mi?
Tüm eğitim kadromuz İngiliz öğretmenlerden (nativespeaker) oluşmakta. Fethiye’de yaşayan İngiliz aileler de okulumuza çok destek veriyorlar. Alanlarında uzman kişilerle çalışmaktayız.
Konuşma ağırlıklı bir müfredat var
Ne şekilde öğretiyorsunuz İngilizce’yi farklı yöntemleriniz var mı?
Yapısalcı dil yaklaşımıyla eğitim veriyoruz. Çocuklara grammer ağırlıklı değil konuşma ağırlıklı dil eğitimi veriyoruz. Bebekler doğduğu an iki yaşına kadar dil becelerini kazanır. 1-5 yaş aralığında dili kullanmakla ilgili kurallarından çok konuşmaya dayalı bilgi ve yetenekleri vardır. Dolayısıyla dil gelişimini çocuklara kitap, defter üzerinde öğretmektense konuşmaya dayalı öğretmek daha başarılıdır. Çocuklara bu dili öğretirken kullaklarında varlığını hissettirmek, dolgunluk oluşturmak gerekir. Doğru yöntem de budur.
Fethiye’de yaşayan İngiliz ailelerin yanında kalarak İngilizce öğrenme programınızı da anlatır mısınız?
Host family sistemi; 16 yaş üzeri öğrencilerin bize kayıt yaptırdığında konaklama için planlanan bir sistem. Biz yaş aralığını düşünerek bu öğrencilerimize kampüs konaklaması yaptırmıyoruz.İngiliz ailelerin yanında kalıyorlar.Bu dilin aynı zamanda kültürünü öğreniyor İngiliz aile yaşantısına dahil oluyorlar.
Veliler sizleri daha yakından nasıl talip edebilir?
Sosyal medyada mentorafethiye üzerinden bizlere ulaşabilirler.
Ders harici spor yapıp ve gezilere katılıyorlar
İngilizce dersler dışında çocuklar ne gibi aktiviteler ve sporlar yapıyorlar?
Ölüdeniz su sporları, Kayaköy’de treasure hunting, Saklıkent kanyon turu, Ören yerleri gezileri, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, tekne gezileri, Wet’n Wild turu, açık hava müzeleri gezileri düzenliyoruz. Kampüs içinde futbol, basketbol, tenis, yüzme, plaj voleybolu, boyama, dans etkinlikleri de çocuklar ders harici zamanlarda yapıyorlar.
Fiyatlar nasıl, avantajları nelerdir?
Ücret olarak İngilizce eğitim almak için yurtdışı ücretlerinin yarısı bile değil. Aynı zamanda vize, pasaport ve güvenlik sorunları ile uğraşmıyorlar.

Haberin Devamı