Gazete Vatan Logo

Türkiye'de bir ilk

Türkiye'de bir ilk

ABD’de her yıl 8 Mayıs’ta gerçekleştirilen “Red Day” (Topluma Katkı Günü) sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirildi.

ABD’nin en büyük gayrimenkul danışmanlığı firması Keller Williams’ın emlak danışmanları “Red Day” çerçevesinde eş zamanlı olarak İstanbul’da görme engellilerle, Ankara’da da otizmli çocuklarla buluştu. Dünyada ilk kez 2009 yılında gerçekleştirilen Red Day (Renew-Energize-Donate) Türkçe’de “Yenile-Güç Ver-Katkıda Bulun” anlamına geliyor.




Keller Williams danışmanları, Galata’da Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle görme engellilere “kültür turu” düzenledi. Üzerlerinde “Red” yazılı kırmızı tişört ve şapkalar giyen danışmanlar, görme engelli vatandaşlarla Galata Kulesi’nde buluşup onlara çevredeki tarihi yapıları tüm ayrıntılarıyla anlattı. Tarihi dokuyu onlara birebir yaşattı. Turdan sonra verilen öğle yemeğinde Keller Williams danışmanları görme engellilere nöbetleşe kitap okudu ve kitap bitene kadar bu proje devam etti. Etkinlik sonunda ise her katılımcıya birer baston hediye edildi.