Gazete Vatan Logo

Türkiye Cumhuriyeti’ni zayıflatmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacak!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümünü dün mesajla kutladı. Kahraman’ın mesajı şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti’ni zayıflatmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacak!

Kahraman: Kutlu olsun...

Milletimiz, 95 yıl önceki emperyalist istilaya, örtülü bir şekilde 15 Temmuz 2016 tarihinde de maruz kalmıştır. İşbirlikçi FETÖ ihanet çetesinin hain girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimizin gayreti, feragati, direnci ve dirayeti ile hedefine ulaşamadan ortadan kaldırılmıştır. Büyük zaferin 95’inci yıl dönümünü kutluyor, şanlı tarihimize altın bir levha gibi asılan zaferi kazanan ordumuzun başkomutanını, komutanlarını, Mehmetçiklerini, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yıldırım: Mücadele sürecek

Başbakan Binali Yıldırım 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi: 30 Ağustos 1922, istiklal mücadelemizi zaferle tamamladığımız tarihtir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini; vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiştir. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle TSK’nın kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kema’in önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Haberin Devamı

CHP’den adalet vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında ‘adalet’ vurgusu yaptı: Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz bizi özgürlüğe kavuşturan altın bir sayfadır. Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hakim olacak ve iktidar da halka saygı duyarak, halka hesap vererek görevini yerine getirecektir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Cumhuriyet’in banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum.

Haberin Devamı

Bahçeli: Düşman boğuldu

MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter’dan yayımladığı mesajla 30 Ağustos’u kutladı: Gazi Mustafa Kemal, Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te diktiği sancağı tutmuş kaldırmış, Anadolu’yu düştüğü yerden tekrar ayaklandırmıştır. 30 Ağustos, Türk tarihinin kilit noktası, 29 Ekim 1923’ün habercisi, 1299 kuruluş onurunun tamamlayıcısı, Ötüken şuurunun taarruz halkasıdır. 95 yıl evvel verilen topyekun imha savaşıyla ve Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle, ‘düşman Anadolu’nun harimi ismetinde tamamen boğulmuştur.’ Büyük milletimiz için zafer tesadüflerin eseri değil, bizzat kutlu varlığıyla özdeşleşen muhteşem ve kalıcı sonucun adıdır, şanıdır. 15 Temmuz’da, 26 Ağustos 1071’in intikamı, 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruzun rövanşı, 30 Ağustos 1922 Büyük Zaferin öcü alınmak istenmişti. Dün Bizans, Haçlı, yedi düvel olarak anılan ehl-i salibin şimdiki ismi FETÖ, PKK, PYD, YPG, IŞİD olmuş, canilik yeni bedenler bulmuştur. Türk düşmanları her devirde devşirdikleri alçak tetikçileriyle üzerimize gelmişler ama yıkılmaktan da kurtulamamışlardır.

Haberin Devamı

‘Güvenlik ve barışa katkıyı sürdüreceğiz’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Akar şu ifadeleri kullandı: “Her yönüyle milli bir ordu olan TSK, üstün niteliklere sahip kahraman ve fedakar personeli ve yerli kaynaklarla her geçen gün daha da geliştirilmekte olan imkan ve kabiliyetleriyle etkin, caydırıcı ve saygın bir silahlı kuvvet olarak, ülkemizde, bölgemizde ve dünyada güvenlik, barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürecektir. TSK jandarma, polis ve güvenlik korucularımızla omuz omuza milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar ve masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadele etme ve başarma kararlılığındadır.”

Haberin Devamı

30 Ağustos afişleri

Genelkurmay 30 Ağustos için özel afişler hazırladı. Atatürk fotoğraflı afişlerin birinde TSK unsurları, diğerinde Türkiye haritası üzerinde ay yıldız bulunuyor.