Gazete Vatan Logo

Türk kadınının beklentisi yüksek!

Türk kadınının beklentisi yüksek!

İnsanlığın kırışıklıklarla savaşı yeni değil, M.Ö. 3 binli yıllara dayanıyor. Kleopatra’nın süt banyoları meşhurdu. Bugün ise genç kalabilmek için sayısız yöntem var. Estetikle ilgili tüm merak edilenleri Tunç Tiryaki’nin kliniği Cellest’te düzenlediğimiz estetik zirvesinde uzmanlarla masaya yatırdık.

Dr. Gülen Altun

Eşlerinden intikam almak istiyorlar

Kadınlar yeni bir hayata başlarken eski yılların getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak, kendilerini yenilemek istiyor. Psikolojik olarak sıfırlanmak ve yeni bir hayata yeni bir yüz veya bedenle başlamak hedefleri arasında. Estetik operasyon yaptığımız kadınlar arasında boşanmış ve aldatılmış kadınların oranı çok daha yüksek. Kadınlar güzelliklerinin kaybolduğunu, eşlerinin kendilerine ilgilerinin azaldığını ve bu nedenle evliliklerinin bittiğini düşünüyor. Estetik operasyonla güzelleşip eşlerinden intikam almak isteyen da var.

- Botoks ve dolgu işlemlerinin mutlaka konusunda uzman hekimlerin yeraldığı bir merkezde ve yüzün anatomisine uygun olarak yapılması gerekir; aksi takdirde sonuç hasta beklentilerinin dışında şaşırmış, donmuş veya mimiksiz ve doğal olmayan bir görünüm şeklinde ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

- Estetikte doğallık giderek daha çok önem kazanıyor. Bazı hastalar, dudağına dolgu yapıyorsunuz, biraz daha istiyor. Ama bunlar kontrol edilmesi gereken şeyler.

Op. Dr. Esin Aksungur

Yazın karın, kışın yüz germe popüler

Yaz öncesi karın germe, liposuction ve meme; kış döneminde ise yüz ile ilgili işlemler yapılıyor. Yüz germe, yağ enjeksiyonu ve göz kapağı en çok yaptığımız yüz operasyonları.

Doğum sonrasında vücut 6-8 ay toparlanma döneminde olduğu için pek müdahale etmemek lazım.

- Angelina Jolie, genetik risk taşıyan bir hasta olduğu için gerekli bir operasyondu yapılan. Fakat ailesinde meme kanseri olan her hastanın memesini alalım anlamına gelmez bu. Normalde sağlıklı bir kadında yıllık yapılan kontroller yeterli.

- Her kadın kendisi için estetik yaptırır. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra oluşmaya başlayan çizgiler, sarkmalar giderek can sıkıcı hale gelebiliyor. Botoks dolgu ya da ofis ortamında yapılan diğer uygulamalar insana iyi gelen, kendini daha güzel hissettiren işlemler. Kadınların kuaföre gitmesi saçını boyatması gibi... Estetik yaptıran erkeklerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Her estetik yaptıran kadın mutsuzdur doğru bir tanım doğru değil.

Dr. Seran Göçer

Mucizevi sonuç görmeyi istiyorlar

Türk kadının beklentisi çok yüksek. Özellikle ilk kez kendindeki yaşlanma izlerini fark edip gelen hastalarda beklenti yüksek oluyor. Hemen çok mucizevi sonuçlar bekliyorlar. Bizim uyguladığımız cerrahi olmayan tedavilerin, tekrarlayan ancak çok doğal sonuçlarla cildimizi yenilediğini anlatmak zaman alabiliyor.

- Türk kadınının genetik olarak çok sık karşımıza çıkan sorunu, bölgesel yağlanma. Özellikle alt taraf basen ve göbek bölgesine yerleşen bölgesel kilolar çok sık sorun oluyor. Ancak hem diyet hem de düzenli egzersiz yapılsa dahi medikal müdahale olmazsa bu cevap alınamayan bir sorun. İşte bu alanlarda daha etkili ancak cerrahi olmayan yöntemler gerekmekteydi. ThermiLift hem germe hem de yağ eritme etkisiyle bu alanlardaki beklentilere cevap verecek.

Haberin Devamı

- Hangi yaşta isek ordayız. Kişinin yaşı ile barışık olması yaşadığı yıllardaki tatmin ve mutluluğu ile ilgili bana göre. Ancak yaşımıza göre iyi görünmek, parlak, lekesiz, kırışıklıkları az ve gergin bir cilde sahip olmak kimin hoşuna gitmez ki…

Doğal görünüme çok önem veriliyor

Estetik alanındaki uzman doktorlar estetiğe ilginin arttığını belirtiyor. Nedeni de artık acısız ve kısa sürede iyileşilen ameliyatlar. Doktorlar, ne istediğinizi bilerek gelin diyor. Bir diğer dikkat çekilen nokta da; artık kadınlarımızın doğal görünüme verdikleri önem. En çok kullanılan teknikler ise kök hücre uygulamaları ve ThermiLift.

Dr. Cansen Yeni

Serenay Sarıkaya dudağı popüler

Teknolojinin her alanda olduğu gibi estetik alanındaki değişimi de çok hızlı. Her şeyden önce bunun bir arz talep meselesi olduğunu düşünürsek, bu hıza şaşmamak gerekir. Hastaların geçen yıl uygulanmaya başlamış tekniği eski gibi algılayıp ‘Yeni bir şey var mı’ diye sorması bu gelişimlerin önümüzdeki yıllarda daha hızlı olabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

- Estetik yaptırma yaşının düştüğü kadar arttığı da bir gerçek. Yaşam kalitesi ve hayata dahil olma bu sınırları esnetti. İleri yaşta kişi, iç enerjisi ile fiziksel özelliklerinin paralel gitmediğini görünce artık bu konuda daha cesur olmaya, hem cerrahi hem de medikal estetik uygulamalarından yararlanmaya başladı.

- Bana erkeklerden en çok eşim Burak Kut’a ne yaptığımı, neden bu kadar genç kaldığı soruluyor. Kadınlarda da Serenay Sarıkaya’nın dudağı son dönemde popüler.

Uzman Dr. Betül Şengör

Estetiğe ilginin arttığı doğru

Türk kadını kesinlikle kendi tipinin değişmemesi şartıyla gençleşmek istiyor. Yani Türk kadını gençleşirken kendisi gibi görünmek istiyor ve daha çok yüz ovalindeki sarkmalarla ilgileniyor.

- Ben her hastamın ne istediğini bilerek gelmesini isterim. İnsanlar ne istediklerini bilirlerse doktorlarına da kolaylık sağlamış olurlar. Öncelikle aynayı eline verdiğimde ya da tabletle fotoğrafını çektiğimde “Aynı şeyi görüyor muyuz?” diye sorarım.

- Estetik uygulamalara ilgi arttı ve estetik yaptırma yaşı da düştü fakat bu yaşın düştüğü alt sınırı masaya doğru yatırmak gerekir. Alt sınır otuzlu yaşların üstündedir.

- Teknolojinin geldiği son nokta ciltte hücre üretimini tetiklemeye ve cildi sıkılaştırmaya yönelik yöntemlerdir. Bunların arasında iplikleri, PRP’yi, kök hücre tedavilerini ve Thermilift’i sayabilirim.

Dr. Tunç Tiryaki

Gençler en çok göğüs büyütme istiyor

Türk kadını gerek yüz gerek vücutta doğal sonuçlardan yana. Benim en çok duyduğum söz “Aman doğal olmayan bir sonuç almayalım”. Gençlerde en sık yaptığım ameliyat göğüs büyütme, hamilelik sonrasında ise göğüs toparlama ve karın germe.

- Öncelikle estetik ameliyatlar ile yaşlanma önleyici ya da yaşlanmanın getirdiği bozulmayı düzeltme ameliyatlarını ayırmak gerek. Yaşlanma ile ilgili ameliyatları ne kadar erken yaptırırsak o kadar koruyucu oluyorlar.

- Estetik uygulamalara ve operasyonlara ilginin arttığı doğru. Bu operasyonların kolaylaşması, iyileşme süresinin kısalması ile doğru orantılı.

- Kök hücre uygulamaları, askılama teknikleri, ve cildi ameliyatsız sıkılaştıran yöntemler çok revaçta. Dünya da da, ülkemizde de ‘ameliyatsız teknikler revaçta’ . Bu yöntemlerden en yenisi de’Gençlik Isısı’ ThermiLift.