Gazete Vatan Logo

Türk kadını 10 yaş genç görünmek istiyor

Brezilyalı estetik cerrahı Mauricio de Maio, Türk kadınlarının estetiğe bakışını yorumladı: “Türkler, çekici, masum ve enerjik bir görüntü istiyor.”

Türk kadını 10 yaş genç görünmek istiyor

Brezilyalı ünlü estetik cerrah Mauricio de Maio ‘Erkek saçı beyazladığında karizmatik oluyor. Kadının beyazı varsa bakımsız. Türk kadınları, kocaları için estetik yaptırıyor. Kimileri ise kocasını eve döndürmek için daha genç görünmek istiyor. Erkek yakışıklı olmak zorunda değil ama güçlü olmak zorunda. Erkekler, mesleklerini daha uzun süre yapabilmek ve daha çok para kazanmak için dinamik görünmek istiyor’ diyor

Kadınlarda 40 yaş sınır

Hollywood yıldızlarından siyasetçilere, sayısız kişiye uygulama yapan dünyanın sayılı otoritelerden biri olan Brezilyalı ünlü estetik cerrah Mauricio de Maio, Türk doktorlara seminer vermek için Allergan’ın davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Kadınlar ve erkeklerin farklı

nedenlerle gençleşmek istediğini söyleyen Maio “Kadınlar için güzel görünmek her şeyden önemli. Çünkü daha 40’larında oyunun dışında kalıyor” diyor.

Mavi gözlü erkekler erken yaşlanıyor

- Allergan’ın yaptığı araştırmaya göre Türk kadınları yaşını göstermek istemiyor. Hatta beklentileri 10 yaş daha genç görünmek. Doğal, çekici, sade, masum ve enerjik bir görüntü istiyorlar. Genç görünürlerse sosyal duruşlarının sağlamlaşacağını düşünüyorlar.

Haberin Devamı

- Gözler ve dudaklar Türk kadınları için en önemli bölgeler.

- Çağla Şıkel, Cansu Dere, Beren Saat ve Demet Akalın rol modelleri.

- Mavi gözlü ve kuru cilt tipine sahip erkekler, kahverengi gözlü karma ciltli erkeklere göre daha çabuk yaşlanıyor.

- Türk kadının yaşlanmaya gözlerinden başladığına dikkat çeken ünlü estetik cerrah 2016’da göz bölgesinin en çok uğraşılan yer olacağını ifade ediyor.

- Kadınların en çok benzemek istedikleri isim Kim Kardashian.

‘70’inde evde oturmak istemiyorlar’

Erkeklerin hayattan çok daha farklı şeyler beklediğini ifade eden Mauricio de Maio “Oysa erkek yakışıklı olmak zorunda değil. Zengin ve güçlü olmak istiyor. Erkeğin saçı beyazladığında karizmatik oluyor. Kadının beyazı varsa bakımsız. Erkekler mesleklerini daha uzun süre yapabilmek için estetik yaptırıyor.

‘Zamanı 20 yıl durdurabiliriz’

Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan yüze şekil verebildiklerini belirten Mauricio de Maio ‘Dermal dolgularla eskiden sadece çizgi ve kaz ayaklarını düzeltiyorduk. Şimdi ise yüze şekil verebiliyor ve yüzün yapısını değiştirebiliyoruz. İnsanları daha genç, daha az yorgun ve daha çekici gösterebiliyoruz. Bugün 30 yaşında biri olarak yaşlanma sürecine ‘müdahale’ edersen 20 yıl görüntünü koruyabilir, yaşlanmayı yavaşlatabilirsin.

Haberin Devamı