Gazete Vatan Logo

Türk bilim kadınına önemli görev

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) görevli Prof. Özdağlar, enstitünün ‘Enformasyon ve Karar Sistemleri Laboratuarı’nın direktörlüğüne getirildi

ABD’nin saygın üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) görevli Profesör Asuman Özdağlar, enstitünün ‘Enformasyon ve Karar Sistemleri Laboratuarı’nın direktörü oldu. Daha önce Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi Departmanı’nda görevli olan 40 yaşındaki Özdağlar’ın yeni görevine 1 Ekim’de başladığı duyuruldu. Özdağlar’ın eski görevlerine de devam edeceği belirtildi. Özdağlar’ın ‘Oyun Teoremi’ ile internet, ekonomi, sosyal ağlar gibi ağların en verimli şekilde düzenlenmesi ve karar kontrol mekanizmalarına uygulanması konusunda önemli katkıları bulunduğu vurgulandı. Aralarında Donald P. Eckman ödülünün de bulunduğu pek çok ödülü bulunan Özdağlar’ın çok sayıda doktora öğrencisine danışmanlık yaptığı, bu öğrencilerden bazılarının ülkenin önde gelen üniversitelerinde profesör olarak çalışmalarına devam ettikleri kaydedildi.

Babası eski Devlet Bakanı

1996’da ODTÜ’den mezun olduktan sonra MIT’de doktora yapan Özdağlar, eski devlet bakanlarından İsmail Özdağlar’ın kızı. Asuman Özdağlar, MIT’de görevli dünyaca ünlü ekonomist Profesör Daron Acemoğlu’yla evli.

Haberin Devamı