Gazete Vatan Logo

Turizme 2 teşvik daha

Turist sayısında düşüş ve gelir kaybı yaşayan turizme 2 destek daha geldi. Otelcilerin ecrimisil borçları yapılandırılacak. Tesis yapılması için tahsis edilen arazilerin kiraları 1 yıl ertelenecek.

Turizme 2 teşvik daha

Maliye Bakanlığı turizm sektörünü rahatlatmaya dönük 2 yeni destek için harekete geçti. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ‘Tahsilat Genel Tebliği’ne göre, Hazine’nin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları izinsiz kullanan konaklama tesisi yatırımcısı veya işletmecilerinin 26 Nisan 2016 itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ecrimisil borçlarından vergi dairelerine intikal etmiş olanlar için yapılandırma imkanı getirildi. Turizm belgesi olmayanlar düzenlemeden yararlanamayacak.Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler 31 Ağustos’a kadar bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurabilecek. Birden fazla vergi dairesine olan ecrimisil borçları için ayrı ayrı başvuruda bulunulacak.

3 taksitte ödenecek

Borçlular ecrimisil borçlarının tamamının veya bir kısmının yapılandırılmasını talep edebilecek. Düzenlemeye göre, ecrimisil borçları ile hesaplanacak gecikme zamları yapılandırılacak. Hesaplanan toplam tutar 2017, 2018 ve 2019 yıllarının eylül aylarında olmak üzere 3 eşit taksitte ödenecek. Taksitlere, 26 Nisan 2016 tarihinden taksit ödeme sürelerinin sonuna kadar herhangi bir zam ve faiz uygulanmayacak. Süresinde ödenmeyen ya da eksik ödenen taksit tutarları, ödemenin yapıldığı tarihe kadar geçen süre için hesaplanacak gecikme zammı ile tahsil edilecek.

Haberin Devamı

Kiralar 1 yıl ötelenecek

MİLLİ Emlak Genel Tebliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden, 1 Ocak ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ve hasılat payları; ödeme tarihinden itibaren bir yıl süreyle ertelenecek. Ertelenen alacaklar, bu sürenin sona erdiği tarihte peşin veya en fazla üç yılda ve üç eşit taksitle herhangi bir zam veya faiz uygulanmadan tahsil edilecek. Tebliğ dün yürürlüğe girdi.

Uçuş iptalini kaldırın

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, darbe girişiminin ardından İran’ın Türkiye’ye koyduğu uçuş iptalinin bir an önce kaldırılmasını istedi. Osman Ayık, beklentilerin yüksek olduğu İran pazarının giderek karmaşık hale geldiğini kaydetti. İran’a uygulanan ambargo döneminde Türkiye’nin bu ülkeye birçok açıdan destek sağladığını hatırlatan Ayık, Türkiye’nin İranlıların ikinci evi olduğunu söyledi. Ayık, “Ancak İranlı dostlarımız, Türkiye’de yaşanan en ufak bir sıkıntıda engeller çıkarıyor. Son dönemde İran, Türkiye uçuşlarını iptal etti. İranlı dostlarımızın bu engellemeleri kaldırmasını bekliyoruz” dedi. Osman Ayık, İranlı yöneticilerin Türkiye’deki bütün kentlere uçuş izni vermesini talep etti.

Haberin Devamı