Gazete Vatan Logo

Tunceli'de helikopter düştü: 12 şehit

Tunceli'de 11:40'ta havalanan skorsky helikopter 2500 rakımlı tepeye düştü. Emniyet'e ait olan helikopterde 1 hakim, 1 astsubat, 7 polis ve 3 mürettebat vardı. Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, düşen helikopterdeki yolcu ve mürettabatın tamamının şehit olduğunu bildirdiler

Tunceli'de helikopter düştü: 12 şehit

Tunceli'de içerisinde 12 kişinin bulunduğu bir helikopter radardan kayboldu. Daha sonra helikopterin düştüğü açıklandı. Helikopterin içerisinde 7 polis,1 hakim, 1 astsubay 3 mürettebatın da yer aldığı öğrenildi.

Düşen helikopterin enkazına az önce ulaşıldığı haberi 17:00 sıralarında geldi. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre helikopterin enkazı kara saplanmış şekilde bulundu.

Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, düşen helikopterdeki yolcu ve mürettabatın tamamının şehit olduğunu bildirdiler.

Diyarbakır ve Erzurum'dan 20 kişilik AFAD ekibi bölgeye gönderildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır'dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Ayrıca iki Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de bölgede.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tunceli'de polis helikopteriyle irtibatın kesilmesinin ardından 112 Komuta Kontrol Merkezine saat 13.32'de anons geldi. Olaydan 1 dakika sonra saat 13.33'de yakın ilçelerden ve illerden 6 ambulans ve 5 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgeye sevk edildi.

Haberin Devamı

HELİKOPTER ENKAZINA ULAŞILDI; 12 ŞEHİT
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kalktıktan 10 dakika sonra irtibat kesilen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterin düştüğü yere en yakın olan Kocatepe Jandarma Karakolundan olay yerine giden 2 askeri timin, enkazına ulaştığı ve helikopterde bulunan 12 kişinin şehit olduğu bilgisini Tunceli Valiliğine bildirildiği öğrenildi.

İşte düşen helikopterin enkazı
İKİ ÖZEL TİM BÖLGEYE İNDİRİLDİ
Tunceli'de helikopterin düştüğü değerlendirilen bölgeye en yakın lokasyonda bulunan Kocatepe Karakolu'ndan iki özel timin bölgeye gönderildiği bildirildi.

HELİKOPTERDE BULUNANLARIN İSİMLERİ

Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi.

YOLDA HEYELAN OLDU
Arama kurtarma ekipleri karadan helikoptere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Sarıgül Köyü'ne giden yolda yine yoğun yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Buraya da iş makineleri sevk edildi. Ekiplerin bölgeye ulaşma çalışmaları sürüyor.

112'Yİ ARADILAR İDDİASI
Tunceli'de irtibat kesilen helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ederken Bingöl Valiliği yetkilileri 112'ye açılan telefonun helikopter mürettebatı veya yolculardan değil, bölgedeki bir karakoldan geldiğini belirttiler. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü bölgedeki bir karakoldan 112'nin aranarak yaralılar olduğu bilgisi verildiğini, ancak bu bilginin teyit edilmeden basınla paylaşıldığını, ancak kendilerinin de bu bilgiyi teyit edemediğini söylediler

Haberin Devamı

Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı Tunceli'de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçuyor.
TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir.

Söz konusu Helikopterde 7 Polis Memuru 1 hakim, 1 Astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir.

Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait "Sikorsky S-70 Blackhawk" tipi helikopterin Tunceli'deki görev uçuşu sırasında düşmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, helikopterin düştüğü yönündeki haberlerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu'yla konuya ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı