Gazete Vatan Logo

Tunceli'de miting krizi

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun bugün öğleden sonra Tunceli'de yapması planlanan miting alanı krize yolaçtı.

Valilik ve emniyet, kent merkezinin Kışla Meydanı'ndaki mitingin güvenlik nedeniyle yapılamayacağın İl Seçim Kurulu'na bildirdi. AK Partililer, bu kez mitingin valilik bahçesi içerisinde yapılmasını istedi, ancak bu seçim yasaklarına girdi. Mitingin nerede yapılacağı konusuyla başlayan kriz, sabaha karşı çözülerek, spor salonu bahçesinde yapılmasına karar verildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün saat 15.00'da yapması kararlaştırılan miting alanı konusunda, valilik, emniyet, AK Parti İl Başkanlığı ve il seçim kurulu arasında başlayan kriz, sabah saat 03.00'da çözümlendi.

AK Parti'nin miting için istediği Kışla Meydanı talebine, İl Seçim Kurulu olumlu karar verdi. Valilik ve emniyet, siyasi partilerin miting yaptığı tek yer olan Kışla Meydanı'nda AK Parti'nin bugün yapacağı mitingin güvenlik nedeniyle yapılamayacağını İl Seçim Kurulu'na bildirdi. AK Partili yetkililer, bu kez valilik ve adliye sarayının da bulunduğu hükümet konağı bahçesinde miting yapmak için İl Seçim Kuruluna başvurdu. İl Seçim Kurulu bunun da mümkün olamayacağını resmi yazıyla partiye bildirdi.

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanlığı, yeni bir dilekçe yazarak bu kez valilik bahçesinin miting için tahsis edilmesi talebinde bulundu. Dilekçede, 2009 yılında dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı alanda halka hitap ettiğini, yakın zamanda da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aynı yerde miting düzenlediği hatırlatıldı.

İl Seçim Kurulu da seçim yasakları ve resmi bir kuruma ait alanda miting düzenlenemeyeceğini karara bağlayarak bu talebi redetti. AK Parti bunun üzerine YSK'ya itirazda bulunarak, yer belirlenmesi isteğinde bulundu. YSK da iki kez yapılan ittirazı, yer belirleme yetkisinin merkez İlçe Seçim Kurulunda olduğunu gerekçe göstererek redetti. AK Partili yetkililer, bu kez valilik binasına 200 metre uzaklıkta bulunan ve türbin inşaatı devam eden stadyumda miting yapılmasını talep etti ve merkez ilçe seçim kurulu bu talebi kabul etti.

Haberin Devamı

Durumu öğrenen Tunceli Valiliği de İlçe Seçim Kuruluna yeni bir yazı yazarak, stadyumun hem inşaat alanı olduğunu, hem de güvenli olmadığını belirterek, burasının uygun olmayacağını bildirdi. Tunceli Valiliği'nin bu talebi sonrası İl Seçim Kurulu ile yapılan görüşmeler sonunda merkez ilçe seçim kurulunun kararının geçereli olacağı vurgulanınca valiliğin, "güvenlik konusunda sıkıntılar var, valilik bahçesinde miting yapılabilir" görüşüne rağmen İlçe Seçim Kurulu, 3'üncü kez valilik bahçesinde yapılmak istenen miting talebini reddetti.

AK Parti yönetiminin yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kalınca YSK, sabaha doğru saat 03.00 sıralarında AK Parti'ye bir yazı yazarak, mitingin spor salonun önündeki boşlukta yapılabileceğini bildirdi. AK Parti yetkilileri, zaman darlığı nedeniyle bugün saat 15.00'da yapılacak mitingin bu alanda yapılmasını kabul edince kriz çözülmüş oldu.