Gazete Vatan Logo

Tüm dünyadan art arda tepkiler!

Tüm dünyadan art arda tepkiler!

Türkiye’nin megakenti İstanbul’daki bombalı saldırının ardından NATO, AB ve ABD başta olmak üzere çok ülke dayanışma mesajı verdi.

NATO ve Avrupa Birliği’nin (AB) yanısıra, ABD, Mısır, Almanya, Fransa ve Belçika’nın da olduğu ülkeler, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıya tepki gösterdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada saldırı “en güçlü” şekilde kınandı.

NATO: Türk halkıyla beraberiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter hesabındaki açıklamasında, "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber" ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında saldırıya değindi.

Tusk, "Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda birarada olmalıyız" diye konuştu.

Almanya: Şok olduk!

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise, ''İstanbul'dan gelen haberle şok oldum. Düşüncelerim Türkiye'deki insanlarla beraber'' değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye'de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, saldırı sonrası büyük şaşkınlık yaşadığını, İstanbul'daki konsolosluklarının seferber olduğunu belirtti.

Belçika: Çirkin eylemi kınıyoruz

Haberin Devamı

Belçika Başbakanı Charles Michel, "Düşüncelerim İstanbul havalimanındaki terör saldırısı kurbanlarıyla beraber. Bu çirkin şiddet eylemini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim" dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nca Twitter üzerinden yapılan açıklamada ise, Bakan Bert Koenders'in, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, saldırıyla ilgili taziyelerini ilettiği bildirildi.

Yunanistan: Dehşet içindeyiz

Haberin Devamı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da "İstanbul'daki terör saldırısı yüzünden tiksinti ve dehşet içindeyiz. Teröre karşı komşularımızı ve dostlarımızı destekliyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek" ifadesini kullandı.

Mısır ve Katar’dan kınama

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yayımladığı yazılı açıklamada,"Mısır, İstanbul'da Atatürk Havalimanını hedef alan saldırıyı en sert ifadelerle kınıyor" ifadesine yer verdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Türkiye'nin istikrar ve güvenliğini korumak için alacağı tüm önlemlerin desteklendiği ifade edilen açıklamada, Katar'ın Türkiye'ye destek verdiği ve sebebi ne olursa olsun her türlü şiddet ve teröre karşı tutumunun net olduğu kaydedildi. (Ajanslar)

Haberin Devamı