Gazete Vatan Logo

TSK'nın Süleyman Şah planı!

Süleyman Şah Saygı Karakolu'na bir saldırı olması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekat planı hazır. CNN TÜRK'ün ulaştığı planın detayları arasında, "Fırtına obüslerden", 15-20 dakika aralığında uçar birlik harekatının devreye girmesine kadar bir çok hazırlık yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik iddiaları, TBMM'nin yeni yasama yılının açılışı nedeniyle verilen resepsiyonda "Süleyman Şah Saygı Türbesine yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye'nin atacağı adım belli" sözleriyle değerlendirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, uzun süredir sınırın 40 kilometre Suriye tarafında bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na IŞİD tarafından olası bir saldırı halinde atılacak adımlar üzerinde çalışıyor. CNN TÜRK'ün edindiği bilgiye göre, karakolda yarısı bordo bereli olmak üzere yaklaşık 50 asker görev yapıyor.

Karakolun etrafının terör örgütü IŞİD'in kontrolünde ancak çevrede durumun stabil. Yani bir sataşma veya saldırı söz konusu değil. Ancak TSK her türlü olasılığa karşı karakolu koruma planını hazırladı.

TSK, saldırının kapsamına göre değişen olasılıklı bir plan hazırladı. Fırtına obüslerden, 15-20 dakika aralığında uçar birlik harekatının devreye girmesine kadar bir çok hazırlık planlandı. Bu çerçevede, olası bir saldırı veya çatışma anında Skorsky ve Kobra helikopterler birlikte hareket edecek. Skorsky'ler bordo berelileri 20 dakika içinde bölgeye indirebilecek. Diğer taraftan olası saldırı anında hava kuvvetlerinin yaklaşık 2 dakika, tankların ise yarım saatte bölgede devreye alınması söz konusu. (CNN Türk)

Haberin Devamı