Gazete Vatan Logo

Trump nefretiyle 50 kurşun

ABD’nin Virginia eyaletinde ABD Başkanı Trump’ın da üyesi olduğu Cumhuriyetçi Partili milletvekili ve senatörler bir beyzbol antremanı için bir araya geldi

Trump nefretiyle 50 kurşun

Antrenmana tüfekle gelen 66 yaşındaki James T. Hodgkinson isimli saldırgan, önce çevredekilere beyzbol oynayan kişilerin Demokrat mı yoksa Cumhuriyetçi mi olduğunu sordu. Beklediği yanıtı alınca otomatik tüfeğiyle üzerlerine 50’den fazla kurşun yağdırdı. Açılan ateşte Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki grup başkanlarından Steve Scalise ve 4 kişi yaralandı.

Kadın polis öldürdü

Olay yerinde bulunan biri kadın iki polis memuru saldırgana hemen silahla müdahale etti. Açılan ateşte eylemci öldürüldü. Hodgkinson’ın daha önce Demokrat Parti’de Hillary Clinton ile başkanlık yarışına giren Bernie Sanders’ın kampanyasında gönüllü olduğu, Trump karşıtı eylemlerde başrol oynadığı ve sosyal medya hesabının da Trump karşıtı mesajlarla dolu olduğu belirlendi. Sanders, ‘Mide bulandırıcı’ açıklaması yaptı. Yaralıların sağlık durumlarının hayati tehlike içermediği açıklandı.