Gazete Vatan Logo

Trump’ın milyonluk ‘öğretmen ordusu’

Son okul saldırısının ardından daha sıkı silah kontrolleri getirmek istediğini açıklayan ABD lideri Trump, 1 milyona yakın öğretmeni silahlandırmayı planlıyor

Trump’ın milyonluk ‘öğretmen ordusu’

Beyaz Saray, Başkan Donald Trump’ın, Floria eyaletine bağlı Parkland kentinde yaşanana benzer okul saldırılarının gelecekte yaşanmasına engel olmak için atmayı planladığı adımları açıkladı. Basın Sözcüsü Raj Shah, federal hükümetin ülke genelinde 1 milyona yakın öğretmene atış eğitimi ve silah verilmesi için bütçe ayırabileceğini duyurdu.

Yerel basında çıkan haberlere göre hükümet, öğretim personelinin yüzde 40’ına yakın bölümüne silah eğitim almayı kabul etmeleri halinde biner dolar ek ödeme yapmayı planlıyor. Eğitimin ardından üzerlerinde silah taşımaya başlayacak olan öğretmenler için toplam 1 milyar dolarlık bir ödenek ayrılabileceği söyleniyor.

Plana tepki gösteren Öğretmenler Sendikası, silahlı öğretmenlerin olası katliamları durdurmada ne kadar etkili olacağı konusunun tartışmalı olduğunu vurguladı.

Banka benzetmesi

Önceki gün Beyaz Saray’da yerel yöneticilerle bir araya gelen Trump, sadece askeri veya özel eğitim alıp, silah kullanmada uzmanlaşmış öğretmenlere ‘gizli silah taşıma’ yetkisi vermeyi düşündüğünü belirtti. Özellikle öğretmenler arasındaki emekli askeri personelin bu amaç doğrultusunda kullanılabileceğinin altını çizen Trump, “Okullarımın da bankalarım gibi korunmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Filmlere çattı

Trump, artan silahlı şiddet olaylarından Hollywood ve oyun sektörünün de sorumlu olduğu yorumunu yaptı. “İnterneti kontrol etmeliyiz, zira orada genç zihinleri kötü etkileyen çok şey var” diye konuşan Trump, şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının gençleri olumsuz etkilediği tezine de destek verdiğini belirtti. Trump, şiddet içerikli filmler için de yeni bir derecelendirme sistemi getirilebileceğinin altını çizdi.

‘Kötü insanlar için mıknatıs’

Trump silah kontrollerini artırmanın yanı sıra, okulların çevresindeki silahtan arındırılmış bölge uygulamasını da kaldırmak istediğini yineledi. Trump, “Silahtan arındırılmış bir okul, kötü insanlar için mıknatıs gibidir” ifadelerini kullandı.