Gazete Vatan Logo

TRT sanatçısını öldüren zanlıdan şok sözler

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Orhan Munis'in, "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaçmaz'ı, "evlilik teklifini reddettiği" gerekçesiyle 17 Eylül 2014'te bıçakla öldürdüğü iddia edilen Munis'in yargılanmasına devam edildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Munis, maktule Hatice Kaçmaz'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Ailenin avukatı Döndü Ceren Şimşek, sanığın, cinayeti tasarlayarak işlediğini savunarak, şöyle konuştu:

"Sanık, maktulenin evlenme teklifini kabul etmemesi üzerine kendisini öldürmeyi planlayıp bıçak alarak evden çıkmıştır. Tanık olarak dinlenen taksi şoförünün beyanında da olay mahalline yaklaşırken sanığın belinden çıkardığı bıçağı ayak bileğine saklayıp bağladığı anlatılmıştır. Tasarlayarak olay yerine gitmiştir. Sanık, kurban keseceğini belirtse de yakalandığında üzerinden 7 lira para çıkmıştır. Bir kısmını taksiye vermiş, bir kısmıyla da sigara aldığı hesaplanırsa yaklaşık 50 TL vardır ve bu parayla kurban almak mümkün değildir."

Haberin Devamı

Avukat Şimşek, sanığın beyanlarına itibar edilmeyerek, hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını ve canavarca hisle öldürme suçundan en üst cezanın verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Bilal Gündüz, sanığın "tasarlayarak adam öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış hapisle" cezalandırılmasını talep etti.

Ayrıca Gündüz, sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanmamasını istedi.

Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Munis, "Ben tasarlayarak kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Bütün kadınlardan özür diliyorum, pişmanım" dedi.

Kurban almak için evden çıktığını iddia eden Munis, üzerinde yaklaşık 350 lira olduğunu ancak bu parayı kaybettiğini ileri sürdü.

Sanığın, Kaçmaz ailesine başsağlığı dilemesi üzerine, Kaçmaz'ın salondaki yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme başkanının talimatıyla bazı kişiler salondan çıkartıldı.

Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına, taraflara da esas hakkındaki görüşe savunma hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı