Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Ödeme Süresi Ve HGS Ceza İtiraz İşlemleri

Trafik cezası ödeme konusunda bilgi almak ve trafik cezası ödeme yapmak için online oluşturulan trafik cezası ödeme kanallarından işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Sürücülerin aldığı trafik cezalarını ödeme noktasında tercih edebileceği pek çok yol bulunmaktadır. Bu bakımdan trafik cezası ödeme konusunda bu seçeneklerden birisini seçmeniz ve ilgili uygulamalar üzerindeki ödeme adımların takip etmeniz yeterli olacaktır. Özelikleonline ödeme konusunda size büyük kolaylıklar sağlayan devlet uygulamaları sayesinde hem cezanızı geciktirmeden ödeyebilir hem de kısa süre içerisinde kurumlara gitmenize gerek kalmadan cezanızı internetten online ödeyebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

ARAÇ SORGULAMA

HGS CEZA SORGULAMA

Trafik cezası ödeme konusunda devlet uygulamalarının yanında özel hizmetlerden de yardım alabilirsiniz. Özelhizmet olarak bankaların sunduğu avantajlar bulunmaktadır. Bankalarınonline bankacılık kanalları üzerinden trafik cezası ödeme imkanı bulunmaktadır. Bu bakımdan ilk olarak bankaların online bankacılık sistemlerine giriş yapmanız gerekmektedir. Bankalar üzerindeki hesabınız ile giriş yaptıktan sonra ödeme bölümlerinde yer alan, ceza ödeme ekranına giriş yapmanız ile birlikte, trafik cezası ödeme konusunda bankalardan yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Böylece ilk olarak ceza dökümü yapmanız ardından da ceza ödemek için trafik cezası ödeme adımların takip etmeniz gerekir. Trafik cezası ödeme için bankaların sunduğu hizmetlerden banka hesabınız üzerinden ya da kredi kartınız aracılığı ile borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Devlet hizmetlerinde ise GİB internet vergi dairesi üzerinden işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. İlgili sitede yer alan motorlu taşıtlar bölümünü girdikten sonra ekranda yer alan formu doldurmanız ile birlikte trafik cezası ödeme adımları da açılacaktır. Eğer cezanız mevcut ise cezalarınızı seçerek, ekranda yer alan trafik cezası ödeme bağlantılarını kullanarak trafik cezanızı ödeyebilirsiniz. Fakat GİB üzerinden sadece kredi kartınız ile ödeme yapabilmeniz mümkündür.

İki seçenekte de online olarak ödeme yapacağınız için vergi dairesine ya da diğer ödeme yapabileceğiniz kurumlara gitmenize gerek kalmayacaktır sizler için oluşturulan ve cezaların daha hızlı ve kolay bir şekilde tahsilat edilmesini sağlayan uygulamalarda herhangi bir komisyon ya da ek ücret de alınmamaktadır.

Haberin Devamı