Gazete Vatan Logo

Trafik cezalarının sorgulama ve ödeme işlemleri online olarak nasıl yapılır?

Ülkemizde kaza oranları ve kesilen trafik cezası sayısı her geçen gün artmakta. Bu nedenle trafik cezalarının internet üzerinden en güvenilir ve resmi yollarla nasıl ödeneceği, yapılacak işlemler de ayrı bir önem kazanmış durumda. Bütün bu trafik cezası sorgulama ile ödeme işlemlerini haberimizde bulabilirsiniz.

Trafik cezalarının sorgulama ve ödeme işlemleri online olarak nasıl yapılır?

E-devlet gibi uygulamaların iyice gelişip yaygınlaşmasıyla birlikte, şifre ve T.C. kimlik numaraları ile internetten resmi işlemleri halletmek, herhangi bir harç, vergi veya ceza ödemesini sorgulayıp ödemek eskiye göre kolaylaşmış durumda. E-Devlet uygulamaları üzerinden de sorgulanabilen trafik cezaları ödeme ve sorgulamaları için, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme sayfaları mevcut. Bu uygulamalar dışında, neredeyse ülkemizde hizmet veren bütün bankaların trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemleri için uygulamaları ve kredi kartları bulunuyor.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik Cezası Ödenebilen ve Sorgulanabilen Bankalar Hangileri?

İnternet üzerinden resmi bir devlet kurumunun internet sitesinden trafik cezası ödeme işlemlerinde, kredi kartlarını kullanmak akıllıcadır. Bunun nedeni devlete ait resmi sitelerde kötü amaçlı yazılım ve kullanıcı bilgi paylaşımı riskinin sıfıra yakın olmasıdır. Yazının devamında size internet üzerinden trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemleri yaparken hangi bankaları ve hangi kredi kartlarını kullanabileceğinizi belirteceğiz.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödemesini İnternet Üzerinden Yaparken Kullanacağınız Bankalar ve Kredi Kartları

Neredeyse bütün bankalar devlet resmi siteleri ile anlaşmalı olup trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemlerinde kullanılabilmektedir. Akbank anlaşmalı bankalardan biridir, Axess, Wings, Wings Business ve Axess Business gibi kartlar trafik cezası ödemelerinde kullanılabilir.

Halkbank’ın ise paraf ve parafly dahil olmak üzere tüm Halkbank VISA ve MasterCard kredi kartlarını kullanabilirsiniz. Türkiye İş Bankası için de maximum ve maximiles kartları dahil olmak üzere tüm İş Bankası VISA ve MasterCard kredi kartlarını trafik cezası ödemelerinde kullanabilirsiniz. Tüm VISA ve MasterCard’larını kullanabileceğiniz diğer bankalar ise, HSBC, QNB Finansbank, Garanti Bankası, TEB, VAKIFBANK, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, DenizBank ile Türkiye Finans Katılım Bankası.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Resmi Sitesi Üzerinden Yapılan Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

İnternet teknolojilerinin devlet hizmetleri ile birleşmesinin ardından, bu teknolojiyi kullanmaya başlayan bir başka devlet kurumu da Emniyet Genel Müdürlüğü olmuştu. Artık EGM resmi sitesi üzerinden trafik cezaları sorgulanabiliyor ve ödenebiliyor. Aracınız veya plaka üzerinde var olan bir cezayı EGM internet sitesinden kısa bir sürede öğrenebilir ve ödeme işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini EGM üzerinden yapmak için yapılması gereken işlemler ise, resmi siteyi ziyaret ettikten sonra, Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama ekranlarına erişim sağlayıp ilgili alanlara T.C. kimlik numarası, isim, soy isim, doğum tarihi gibi kimlik bilgilerini girmek.

Gelir İdaresi Başkanlığı Resmi Sitesi Üzerinden Yapılan Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı da internet teknolojilerini resmi işlemlerinde kullanmaya başlayan kurumlardan biri oldu. İnternet Vergi Dairesi Web Portalı’nı vatandaşların hizmetine sunan Gelir İdaresi Başkanlığı, trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemlerinde de bu portalı vatandaşların kullanımına sunuyor. Üstelik, bu portalı vatandaşların mobil cihazlarında kullanabilmesi de İnternet Vergi Dairesi Web Portalı’nın ayrıcalıklı özelliklerinden. ‘’Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı İle Ödeme’’ ekranına ulaşım sağladıktan sonra, plaka, özel plaka seçeneği, T.C. kimlik numarası veya vergi numarası gibi bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekiyor. Daha sonra trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi rahatça halledebilirsiniz.