Gazete Vatan Logo

Torun alerjisinden ‘doğal’ marka çıktı

Türkiye’deki şampuanları kullanamayan torunu için ithal ettiği üründen ilham alan Bekir Şahin, Glohe şirketini kurdu ve yüzde 100 doğal ürünler üretmeye başladı. Grubun ilk markası INCIA Mart’ta tüketiciyle buluştu

Torun alerjisinden  ‘doğal’ marka çıktı

Bekir Şahin, alerjisi nedeniyle Türkiye’deki hiçbir şampuanı kullanamayan torunu yüzünden sabun ve kişisel bakımdan ev temizliğine yüzde 100 doğal

ürünler üreten Glohe Grup’u kurdu. Bu yıl da INCIA markasını tüketicinin beğenisine sunan Şahin, 5 yıl içinde yüzde 300 büyüme hedefliyor. Şahin, “İlk markamız INCIA’yı Mart’ta duyurduk. Başlangıçta eczane kanalında bayilik ağı ile ilerleyeceğiz. Büyük marketler de hedefimizde; 2 hafta içinde Eataly’de ürünlerimiz olacak. 5 yıl içinde yüzde 300 büyüme hedefliyoruz” dedi.

Dünyaya açılacak

Şirketinin kuruluş hikayesini de anlatan Bekir Şahin, şöyle devam etti: “Torunum alerjisi nedeniyle Türkiye’deki hiçbir şampuanı kullanamıyordu. 2012 yılında bir fuar için yurt dışına gittiğimde torunum için yüzde 100 doğal bir şampuan buldum ve gördüm ki onu kullandığında alerjisi tetiklenmedi. Bir sonraki gidişimde bu şampuandan daha fazla satın aldım ve bir hastaneye verdim. Onlar da alerjisi olan hastalarına bu ürünü hediye etti ve olumlu geri dönüş aldı. Sonra biz bunu neden Türkiye’de yapmıyoruz dedik. Bunun üzerine BioArge Laboratuvarlarını kurduk. Ardından da fabrika yatırımımızı hayata geçirdik. Artık iç pazarı büyütmeye ve dünyaya açılmaya hazırız. Yurt dışında ilk hedefimiz ise Almanya.”

Haberin Devamı

Ürün çeşidini ikiye katlayacak

Sabun, kişisel bakım ve ev temizlik olmak üzere INCIA markası altında 30 çeşit ürünleri olduğunu anlatan Bekir Şahin, şöyle konuştu: “Amacımız sabah kalktıktan akşam yatana kadar kullandığımız ürünlerinin tümünü INCIA’da bulabilmeniz. Yıl sonuna kadar ürün sayısını 60’a çıkarmayı ve her yıl ortalama 10 yeni ürün eklemeyi hedefliyoruz.”