Gazete Vatan Logo

Tophanede yangın

TOPHANE’de, 20’yi aşkın nargile cafelerin bulunduğu dükkanlardan birinde yangın çıktı

İstanbul Nargile Cafe’de başlayan yangın diğer dükkanlara da sıçradı. 6 dükkanın kullanılamaz hale geldiği yangın, diğer dükkanlara sıçramadan söndürüldü.

Meclisi Mebusan Caddesi ile Kemeraltı Caddesi’nin kesiştiği alanda bulunan meşhur Tophane nargilecilerinden birinde saat 07.00 sıralarında yangın çıktı. İstanbul Cafe’de çıktığı iddia edilen yangının nargile közünden çıktığı öne sürüldü. Bir anda ahşap ve plastik ağırlıklı malzemelerden yapılan dükkanda çıkan yangın bitişik nizam olan diğer dükkanlara da hızla yayıldı. Yangın ihbarı üzerine Beyoğlu İtfaiyesi’nin yanı sıra Beşiktaş, Şişli ve Fatih itfaiyeleri de olay yerine sevk edildi. Peş peşe gelen itfaiye ekipleri sabah trafiğinde olay yerine gecikmeli gelse de yangının sıçradığı 6 dükkandaki yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonunda yangın tamamen söndürülürken, soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.

İsminin Aydın olduğunu söyleyen İstanbul Cafe çalışanı, "Müşterimiz gelmişti. Yemek hazırlıyordum. Nargili közünden sıçrayan ateş yüzünden yangın çıktı. Ustaya haber verdikten sonra itfaiyeyi aradık. Kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık, ancak başarılı olamadık" dedi. İstanbul Cafe’de başlayan yangın 3 dükkan yanındaki Parma Cafe’ye de sıçradı. Parma Cafe çalışanı Hakan Kolaman, "İtfaiye çok geç geldi. Yangın 3 dükkanı kül ettikten sonra itfaiye geldi. İlk dükkanda yangının neden çıktığını bilmiyorum. Diğer dükkanlara brandaların tutuşmasıyla sirayet etti" diye konuştu.
Yangın üzerine olay yerine çok sayıda emniyet mensubu da sevk edildi. Geniş bir alana güvenlik şeridi çeken polisler, sivil vatandaşların yangın yerine girmesine izin vermedi.

Haberin Devamı