Gazete Vatan Logo

TOKİ İzmir Aliağa 2020 kura çekilişi bugün! İzmir Aliağa TOKİ kura sonuçları nereden yayınlanacak, nasıl sorgulanır? (TOKİ İzmir Aliağa)

TOKİ, dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak için başlattığı projelerde kura tarihleri belli oldu. TOKİ kura çekilişlerinin başladığı ilk şehir İzmir oldu. Karabağlar, Seferihisar çekilişlerinin ardından sıra İzmir Aliağa ilçesine geldi. TOKİ İzmir Aliağa kura çekilişi bugün saat 13:00’de Aliağa Belediyesi Enka Kapalı Spor Tesisleri’nde yapılacak. Noter huzurunda canlı çekilecek kuralar, TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden de takip edilebilecek. Peki TOKİ İzmir Aliağa 2020 kura sonuçları ne zaman belli olur? İşte İzmir Aliağa kura çekilişi hakkında merak edilenler…

TOKİ İzmir Aliağa 2020 kura çekilişi bugün! İzmir Aliağa TOKİ kura sonuçları nereden yayınlanacak, nasıl sorgulanır? (TOKİ İzmir Aliağa)

1 milyon 197 bin 982 vatandaşın başvurduğu TOKİ evleri kura çekilişleri devam ediyor. İzmir Karabağlar, Seferihisar TOKİ kuralarının çekilmesinden sonra sıra bugün İzmir Aliağa’ya geldi. İzmir, Aliağa ilçesinde gerçekleştirilen projede 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 750 konut sahibiyle buluşacak. TOKİ İzmir Aliağa kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır? İşte detaylar…

TOKİ İZMİR ALİAĞA KURA ÇEKİLİŞİ

İzmir'de kura çekimi yarın da devam edecek. Aliağa ilçesinde gerçekleştirilecek olan 750 konut için kuralar 26 Şubat Çarşamba saat 13:00'de başlayacak. Kura çekimi Aliağa Belediyesi Enka Kapalı Spor Tesisleri’nde yapılacak.

İzmir'de gerçekleştirilecek olan son kura çekimi ise Kemalpaşa ilçesinde yapılacak. Bu ilçede yapılacak olan 800 konut için kuralar 27 Şubat Perşembe saat 11:00'de başlayacak. TOKİ İzmir, Kemalpaşa kura çekimi Kemalpaşa İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İLLLERE GÖRE TOKİ ÇEKİLİŞ TARİHLERİ İÇİN TIKLAYIN

2020 TOKİ KURALARI NASIL ÇEKİLECEK?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Haberin Devamı

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

TOKİ EVLERİNDE SÖZLEŞME NASIL YAPILIR, KONUT SEÇİMİ NASIL OLACAK?

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada (Sözleşme imzalanacak Şubeler daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

Konut hakkı ve konut belirleme kurası birlikte yapılmaktadır. Başvuruların konut sayısından fazla olmaması halinde kuraya gidilmemekte, konut seçim hakkı, başvuru sırasına göre kullandırılmaktadır.

Haberin Devamı

TOKİ BAŞVURU PARALARINI NE ZAMAN İADE EDECEK?

TOKİ başvuru paralarını, projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade eder.

TOKİ kura tarihleri içerisinde ismi çıkmayan kişiler de TOKİ başvuru paralarını iade alma hakkı kazanıyor.

TOKİ projesinde hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, çekiliş tarihinden 5 iş günü sonrası başvuru yaptıkları bankanın şubelerinden geri alabilir.