Gazete Vatan Logo

TOFAŞ'ta da üretim durdu!

Oyak Renault’ta dün gece vardiyasında başlayan iş bırakma eylemi devam ederken, diğer otomotiv devi Tofaş’ta da işçiler eyleme başladı.

İstanbul yolundaki fabrikadan saat 16.45’te vardiyadan çıkan işçiler, oturma eylemine başlarken, vardiyaya giren 16.30- 00.30 vardiyası işçilerinin de işbaşı yapmayarak üretimi durdurdukları bildirildi. Türk Metal 3 Nolu Şube Başkanı Zafer Öztürk, TOFAŞ’taki bazı birimlerde işçilerin eyleme gitmesi sonucu bantlardan arabaların inmediğini belirtti. Öztürk, konuyla ilgili olarak şu anda fazla açıklama yapamayacağını söyledi. 5 bin işçinin çalıştığı Tofaş fabrikası işçileri de dünden beri eylem yapan Oyak Renault’taki arkadaşları gibi işverenin ek sözleşme yapmasını istiyor.

OYAK RENAULT’TA EYLEME DEVAM KARARI

Dün gece yarısından beri üretimin durduğu Oyak Renault fabrikası önünde ve fabrika bahçesinde işçilerin bekleyişi devam ediyor. Fabrikanın dışında bekleyen iki vardiya ve içindeki bir vardiya işçilerinden oluşan 6 kişilik işçi temsilcisi fabrikaya girerek, Çalışma Bakanlığı müfettişleriyle görüştü. 45 dakika süren görüşmeden sonra çıkan işçiler, eyleme devam edeceklerini açıkladılar.

Haberin Devamı

Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin kendilerine yaptıklarının kanunsuz olduğunu ve bu yüzden tazminatsız işlerine son verilebileceğini söylediğini kaydeden işçiler, eylemlerini sürdüren arkadaşlarına, ’Çalışmak isteyen var mı’ diye sordular. İşçilerin eyleme devam edeceklerini söylemeleri üzerine, temsilciler slogan atılmamasını, araya provokatörlerin girmesine izin verilmemesini ve sessizce eyleme devam etmelerini istediler.