Gazete Vatan Logo

Tırnaklarından ‘cinayet’ çıktı

Öldürülen Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat’ın DNA’sı Bursa’da yakalanan katil zanlısı Ahmad Barakat’ın tırnak arasından çıktı.

Tırnaklarından  ‘cinayet’ çıktı

Üsküdar’da geçtiğimiz ay meydana gelen olayda Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat evlerinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Cesetler üzerine deterjan dökülerek halıya sarılarak muhafaza edilmişti. Güvenlik kameralarını incelemeye alan İstanbul Cinayet Büro polisleri, cinayet mahallinden hızla uzaklaşan şüpheli bir kişi tespit etmiş, şahsın otogara gittiğini belirlemişti. Kameralardan adım adım takip edilen zanlının Bursa’da bir adreste tespit edilmesi üzerine operasyon yaparak gözaltına alınmıştı.

‘Bağırınca öldürdüm’

Ahmad Barakat’ın saklandığı evde yapılan aramalarda da anne Barakat’ın cep telefonu bulundu. Olayı çok yönlü soruşturan polis, Ahmad Barakat’ın tırnak aralarından aldığı dokuların anne Barakat’ın DNA örnekleri ile örtüştüğünü tespit etti. İstanbul Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan Ahmad Barakat, ardından çıkarıldığı mahkemede “Suriye’de bir kızla evlenmek için Orouba Barakat’tan para istedim, kabul edince İstanbul’a geldim. Parayı almak için akşam evine gittim. Konuyu açtım ama net bir cevap vermedi. Sabah tekrar konuyu açtığımda olumsuz cevap verince bıçakla öldürdüm. Kızı Halla olayı fark edip bağırınca aynı bıçakla onu da öldürdüm” diyerek suçunu itiraf etti. Zanlı tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

Haberin Devamı

Cenazelerine de katılmış

Anne ve kızı öldürdüğü için tutuklanan Ahmad Barakat’ın, anne kızın cenazesine katıldığı ortaya çıktı. Şüpheli olay günü Üsküdar’da sahilde yattığını, üzeri kirlenince de yanındaki poşette bulunan elbiselerini giyerek üzerine değiştirdiğini söylediği öğrenildi. İlk ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini söyleyenw Barakat’ın, “Onu tehdit ediyorlardı. Burada bulunmam tamamen tesadüf. Onu tehdit eden örgütler yapmıştır” dediği öğrenildi. Barakat’ın Suriye’den Türkiye’ye beş ay önce geldiği de belirtildi.