Gazete Vatan Logo

TİKKO’ya Ovacık’ta darbe!

Turuncu kategoride aranan TKP/ML-TİKKO’nun iki numaralı ismi “Deniz Doğan” kod adlı Cumhur Sinan Oktulmuş ile Ovacık gücü sorumlusu “Yusuf” kod adlı İlker Tezer’in de aralarında olduğu 6 terörist ölü ele geçirildi

TİKKO’ya Ovacık’ta darbe!

Tunceli’de terör örgütü TKP/ML-TİKKO’ya ağır darbe vuruldu. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Ovacık kırsalında bir grup TKP/ML-TİKKO üyesinin askeri karakollara yönelik silahlı eylem yapmak için hareket halinde olduğu belirlendi. Önceki gün sabah saatlerinde, Jandarma Özel Harekât (JÖH) timleri, bölgeye operasyon başlattı.

Sabaha kadar çatışma

Gece saatlerinde, Şahverdi kırsalında ormanlık alanda terörist grubun tespit edilmesiyle çatışma çıktı. Tunceli ve Ovacık merkezden bölgeye sevk edilen JÖH timleri ile TKP/ML-TİKKO’lu teröristler arasında çok yakın mesafede sabah saatlerine kadar süren çatışmada, aralarında sözde Ovacık gücü sorumlusu “Yusuf” kod adlı İlker Teze ile “Deniz Doğan” kod adlı Cumhur Sinan Oktulmuş’un da olduğu 6 terörist etkisiz hale getirildi.

600 bin TL ödül

Her iki terörist de “Terör Arananlar Turuncu Listede” yer alıyordu. Bu kategoride olan teröristlerin başına 600 bin TL ödül konuyor. Öldürülen Tezer’in Mayıs 2016’da Ovacık kırsalında iki jandarmanın yaralanması ve Ağustos 2013’te Alişan Beyazgül’ün öldürülmesi olaylarına karıştığı da belirlendi.

Haberin Devamı

Kandil’de eğitilmiş

TKP/ML-TİKKO’nun Türkiye’deki iki numaralı ismi ‘Deniz Doğan’ kod adlı, Cumhur Sinan Oktulmuş’un, uzun yıllar PKK içinde Kandil bölgesinde silahlı eğitim aldıktan sonra Tunceli kırsalına geldiği öğrenildi.

PKK’lılar korucuyu katletti

Bingöl Sancak beldesi Sudüğünü köyü Esenler mezrasında yaşayan güvenlik korucusu Ahmet Nebi önceki gün öğle saatlerinde evinden ayrıldı. Nebi’den haber alamayan yakınları durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan arama çalışmaları sonucu Nebi’nin cesedi, Esenler mezrası yakınlarında arı kovanlarının arasında silahla vurulmuş olarak bulundu. Nebi’nin PKK’lı teröristlerce katledildiği belirlendi.